fbpx

Sæt turbo på tomathøsten næste år

Nu hvor vinteren står for døren er det tid til at få gjort drivhuset vinterklar, og med de helt rette tips kan du forbedre høsten til næste år, se med her hvordan du gør

Sæt turbo på tomathøsten Foto og styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Selvom det gør lidt nas at trække planter der stadig er liv i, op af jorden, er der absolut ingen chanche for at  de har tænkt sig at levere flere tomater i år, og det kan være en rar fornemmelse at få drivhuset ryddet op (mit har det ihvertfald med at rode hvergang jeg vender ryggen til det) og få det gjort ordentligt rent.

Gør drivhuset vinterklar foto og styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio 2

I mit drivhus har jeg jeg valgt at dyrke direkte i jorden, fremfor i kapillærkasser som mange gør.

Det har jeg valgt ud fra den tanke, at hvis jeg selv var en tomat plante, så ville jeg klart foretrække at kunne sende mine rødder langt ned i den dejlig dybe muld, og ikke skulle være begrænset af hvad der kan være af jord i en plantesæk og vand i en flamingokasse

Men det betyder jo også at jeg er nødt til at give noget tilbage til den jord, som jeg år efter år dyrker tomater i, så jorden kan levere saft og kraft til mine tomater, og ikke bliver træt.

Jeg gøder med hønsemøg igennem sæsonen, og graver et godt lag hestgødning ned hvert efterår. Det har jeg gjort i de fire år jeg har haft mit drivhus

I år skiftede vi de øverste 30-40 cm af jorden, egentlig ikke fordi jeg synes der var noget galt med tomathøsten, men bare for at være på den sikre side (og fordi min drivhus-have-ven Lars Lund havde anbefalet det)

Gør drivhuset vinterklar foto og styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio a

Men i år vil jeg gøre noget anderledes, for i sommer faldt jeg over denne artikel af Mette Østergaard, der skriver om at hun graver tomatplanterne ned i jorden så de formulder, og dermed ikke behøver hverken at gøde eller skifte jord, og det giver virkelig god mening synes jeg.

Så det er lige det jeg gør i år. Jeg hiver planterne op af jorden, klipper dem i små stykker, spreder dem over jorden i drivhuset (som jeg har luget for skavlderkål og andre uvelkomne gæster, off course) og vender dem ned i min jord.

Så skal jorden bare vandes så formuldningen kan begyndes.

 

Jeg glæder mig allerede til at se hvor lækre tomater jeg får næste år.

 

Rigtig god fornøjelse med drivhuset, vi ses derude ( ;

-Dorthe

 

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.