fbpx

PROFIL

DORTHE KVIST

Personlig havedesigner, forfatter, stylist, foredragsholder og trendspotter.

Uddannet designer fra Danmarks Designskole 1992. Forfatter til bogen ”Bliv ven med din have”, Lindhardt og Ringhof, 2012, “Byhaven. Kål, kartofler og kærlighed”, Lindhardt og Ringhof, 2013, Sådan skaber du RUM i din have Koustrup & co 2017, Falmet skønhed Koustrup & co. 2019, haveekspert på Go´morgen Danmark og Tv2 Fri, Årets dejligste have 2014, 2015. Designer /vært på Vores haver vores vej TV2 fri 2016. Har hjulpet hundredevis af haveejere med design og haveplaner. Ejer af tegnestuen Dorthe Kvist Studio.

“En god have eller bolig er først lykkedes til fulde, når den passer præcis til de mennesker, der skal bruge den”

Hvorfor arbejder du med boligindretning og havedesign?

Boligen er der, hvor vi opholder os rigtigt meget af vores tid. Derfor er det vigtigt, at den giver os noget tilbage. De rette omgivelser kan give energi og ro, og de forkerte kan dræne, give modløshed og dårlig energi. For at trives, er det utroligt vigtigt at få styr på disse elementer. Og det er utrolig spændende at arbejde med.

Præcis det samme gælder for haven. Uanset om det er en altan, tagterrasse eller stor villahave, fortjener haven i høj grad at hænge sammen med både husets arkitektur, indretning og din egen personlige stil. Haven har så meget at byde på i form af muligheder for af-stressning, fornøjelse, nydelse og opladning. Vel at mærke, hvis den er designet til dig og dit liv.

Hvad er dit speciale?

Mit speciale er at skræddersy din indretningen af din have eller bolig, så den passer til dig, dit liv, dine ønsker og drømme. Få det til at se fantastisk ud og ikke mindst få det til at virke.  Frem for at trække en løsning ned over hovedet på dig, som jeg måske selv drømmer om, forsøger jeg at finde ind til dine behov.

Jeg tager gerne hele matriklen under kærlig behandling, så din bolig kan få den have, der klæder den eller omvendt. Sammen kan vi finde en løsning, der passer både dig og dit budget, uanset om du har behov for sparring, ideer og inspiration til at komme i gang eller en fuldkommen køreplan for hele balladen.

Jeg ved hvad jeg kan – og hvem der kan det jeg ikke ved

Dorthe Kvist Studio har et solidt netværk af kompetente underrådgivere, som jeg benytter når det gavner projektet.Jeg samarbejder med arkitekter, håndværkere og anlægsgartnere med bred erfaring indenfor ombygning, anlæg, nybyggeri og specialdesign. Sammen er vi fortrolige med hele processen og kan tage hånd om projekterne fra første tanke til sidste penselstrøg.

Hvordan adskiller du dig fra andre, der laver det samme?

Jeg har en baggrund i designbranchen og har 18 års erfaring med at vide, hvad folk vil have – cirka 1 ½ år før de selv ved det.  Jeg er meget nysgerrig af natur og følger med i alt, hvad der foregår både på have- og boligfronten.

Min designbaggrund betyder, at jeg har en stærk sans for proportioner, farver og former og en god evne til at omsætte dem til brugbare løsninger. Det er også derfra, jeg har min uopslidelige passion for design, der virker, og min uforfærdede tilgang til normer og konventioner, specielt hvis de skulle stå i vejen for det æstetiske og funktionelle.

Samtidig besidder jeg en stor portion empati og har en ganske forfinet radar, der er god til at opsnappe præcis, hvad du gerne vil have.  Det gør mig i stand til at levere nogle meget personlige og nytænkende  løsninger, der passer præcis til dit behov.

For mig giver både havedesign og boligindretning først rigtig mening, når det kan lade sig gøre at løse det på et helt lavpraktisk plan. Og med den rette kombination af pragmatisme og æstetik formår jeg måske også at rykke dig et sted hen, du ikke selv ville komme i tanker om.

Hvad er din personlige baggrund?

I min familie besøger vi sjældent hinanden uden at have en stikling med i håndtasken. Og når jeg tænker tilbage, har jeg altid været opslugt af indretning både ude og inde. Min barndom har jeg stort set tilbragt hængende i et æbletræ. Jeg rykkede konstant rundt på mit værelse, syede gardiner og matchende puder, da jeg var tolv. Havde 32 grønne planter på mit værelse, da jeg var femten, og har siden mine teenageår, besøgt parker, botaniske haver, og smuk arkitektur overalt på kloden.

Jeg snuser konstant rundt på planteskoler og i interiør butikker, læser stakkevis af fagbøger, studerer planter, læser boligmagasiner og bygger mine egne møbler.  Jeg er totalt gør det selv –haj, har en værktøjssamling  som imponerer selv de fleste håndværkere og finder bedre rundt i byggemarkedet end i Brugsen.

Jeg har totalrenoveret flere af mine egne boliger inklusiv den jeg bor i nu, plus et sommerhus. Jeg har dyrket haver i potter, i gården, på altanen og sågar i sommerhusets magre sandjord hvor der er flere vilde rådyr end der er dræbersnegle. Og nu min villahave, som jeg konstant morer mig med at optimere, udvikle og eksperimentere, til familien med to børn, en kat og en mindre flok høns. Alt dette giver mig en super realistisk fornemmelse for hvad man har brug for i en travl familie for at få fuldtidsarbejde, fodboldstævner og forældremøder til at gå op med en personlig og virkningsfuld indretning af boligen og haven.

 

Hvad betyder Dorthe Kvist Studio

Melt betyder at smelte. Mit designstudio er min gryde, som jeg putter trends, traditioner, kreativitet, konventioner, normer, ideer, fakta og følelser ned i, når jeg løser en opgave. Jeg smelter ting sammen. Af alle ingredienserne opstår nye ideer og løsninger.

 

Den formelle version:

–  Uddannet designer fra Danmarks Designskole i 1992.

–  18 års erfaring på forkant med den internationale designverden. (Deres, IC Companys:  Jackpot Carli Gry, Matinique, Inwear BTX Group : Psycho cowboy, Fransa)

–  Har arbejdet med produktdesign, Illustration, konceptudvikling og trendspotting.

–  Siden 2010 arbejdet med sin passion for have og indretning i Dorthe Kvist Studio.

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.