fbpx

Havetips::: Sådan samler du frø

Hestebønner, jomfru i det grønne, morgenfruer, lilla bønner, skærmblomster, vild gulerod, sukkerærter?.

Åh jeg bliver helt svimmel af at tænke på alle disse sommerens herligheder. Og hvis du vil have masser af dem (igen) til næste år så husk at det er nu du kan sikre dig et forråd af fine frø så du er klar til foråret

Sådan samler du frø Foto og styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio c

Det er bedst for frøene, hvis de får lov til at modne på planten, derfor skal du vente så længe som muligt med at samle dem, men husk at det skal være lige før at frøkapslerne åbner sig og selv smider frøene på jorden, for det gør de når frøene er modne

Sådan samler du frø Foto og styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio 22

I år har jeg samlet frø fra flerårig ærteblomst (som jeg har scoret en håndfuld af på min morgenløbetur, et sted hvor de har oceaner af dem i rabatten)

De lilla bønner, som jeg synes er så dekorative, får lov at hænge på min bønneport, så længe at de modnes af sig selv, og så gemmer jeg en ordentlig håndfuld. Bønner er gode i maven, men også gode mange steder i haven, hvis man vil ha lidt vildskab, og noget der gror til vejrs i en fart.

Hestebønner er min yndlingsgrøntsag, men jeg har næsten altid lige i underkanten til frø, fordi jeg spiser de fleste, her de røde af dem (som bliver grønne ved kogning)

Og tilsidst gemmer jeg en masse frø af en vidunderlig unavngiven skærmplante, som jeg har fået fingrene i ved en vejbod i vestsjælland et sted. Den ligner vild gulerod, men blomster med rosa skærme det meste af sommeren. Den har helt klart været min have´s bedste overraskelse til mig denne sommer, så jeg skal så et bjerg af den til næste år?

Sådan samler du frø Foto og styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio a

Og så er der jo valmuer, morgenfruer, lablabbønne og mange flere.

jeg opbevarer dem i glassene fra vanillestænger, med små mærkater på, så har jeg da styr på det ( ;

 

Hvilke frø samler du ?

 

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.