fbpx

Sådan deler du Agapanthus

Jeg har virkelig nydt det milde efterår, og det har mine Agapanthus tilsyneladende også – de er nemlig vokset ud af krukkerne….

Når pladsen bliver for trang

Se bare her; en af mine hvide agapanthus (også kaldet afrikansk skærmlilje) som står i en stor krukke (tilsyneladende ikke stor nok), har vokset sig så mægtig sommeren over, at den har sprængt krukken.

Måske er det den varme sommer og det milde efterår, der har gjort det, for det er nemlig ikke længe siden jeg plantede den om sidst (tænker jeg, men who knows, tiden flyver jo når man har travlt i haven) 

Anyway, så bemærkede jeg i sidst på sommeren, at rodnettet simpelthen havde flækket krukken – sikke en power af sådan en stille og rolig plante 😉

Sådan deler du Agapanthus

Ja så er der jo bare en ting at gøre, nemlig at dele den flotte stærke plante.

Agapanthus kan lide at havde det lidt stramt i potten. Det vil sige, at du ikke skal plante den i en kæmpe krukke med massere af jord, den skal bare lige klemmes ned i en krukke der har plads til lidt ekstra ny og frisk jord omkring sig. Men, til gengæld, kan en stor bandit som den her, blive til 4 nye smukke planter i et snuptag.

Sådan deler du din Agapanthus:

  • Tag planten ud af krukke og læg den på græsset
  • Halver rodklumpen med en skarp spade, og halver så de to halvdele igen, hvis planten er meget stor som den her
  • Derefter planter du hver del i en ny krukke, som lige akkurat passer i størrelsen
  • Giv den en god plantejord, og pres jorden godt til omkring rødderne
  • Vand godt igennem

Og nu er det jo (desværre) ikke sommer mere, så derfor opbevarer jeg mine Agapanthus i drivhuset, hvor de faktisk kommer flot igennem vinteren. Det er som om at de skal behandles lidt til den ublide side, for at klare sig godt.

Du kan læse mere om hvordan jeg engang har truet dem til blomstring…. (;
Find indlægget lige HER

Så vil jeg bare ønske dig en laber efterårs uge!

Og HUSK – der er åbnet for årets workshops, hvis du vil i julehumør med mig 😉

Læs mere og om dem, og snup din billet lige HER

Kram Dorthe

Psssst!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

1 kommentar til “Sådan deler du Agapanthus”

  1. Mine agaphantus har også altid overvintret i mit drivhus men du skriver om gødning, hvilken gødning bruger du og hvor ofte?
    Knus Marion

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.