fbpx

Planlæg næste års høst::: Stikkelsbær

Hvis du drømmer om selvforsyning og om at høste din egen mad i haven, så er det en ganske fin tid lige nu at begynde at planlægge næste års høst

Planlæg næste års høst Stikkelsbær Foto Pernille Kaalund styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Og jeg kan forstå på min insta-profil, at stikkelsbær er i høj kurs

Planlæg næste års høst Stikkelsbær Foto Pernille Kaalund styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio 3

for det var da jeg postede det her billede at jeg fik likes og kommentarer i massevis??Og tak for det ( ; 

Så derfor kommer der lidt tilbage her, nemlig lidt om stikkelsbær, og hvad du gør for at planlægge næste års høst.

Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg er glad for stikkelsbær, det har man kunne se herinde i årenes løb, f.eks HER og HER og HER

Bær er noget af det allernemmeste du selv kan dyrke, i haven, på altanen eller i baggården. Og så er de ovenikøbet sprængfulde af vitaminer og supersunde at spise. Når buskene først er plantet, passer de fleste sig selv, og leverer dejlige bær sommer efter sommer. Bærbuske kan også dyrkes i potter og krukker, på altanene eller i baggården.

b

Stikkelsbær smager af sol og sommer, det er ultimativt mit yndlingsbær, og er et bær der har levet et langt og lidt hemmeligt liv i mormors køkkenhave. Det er ikke et bær der er nemt at finde i butikkerne, så der er al mulig grund til selv at dyrke det.

Stikkelsbær fås i mange sorter røde som feks. Ribes Rolanda som er en mellemstor 1-1,5 m høj busk der bærer mange frugter, der modner i August. Den kan lide fuld sol og veldrænet jord. Der findes også grønne stikkelsbær og en tornfri variant F.eks. Tatjana ´tornfri´ribes, hvis man synes det er for bøvlet med stikkeriet. Den er resistent overfor meldug og stikkelsbærdræber.

Planlæg næste års høst Stikkelsbær Foto Pernille Kaalund styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio 1

Plukningen af bær kan blive en del lettere hvis du opstammer dine buske. Især ved stikkelsbær, kan det være praktisk at få bærrene op i en nemmere plukkehøjde.

Og det er nu du skal i sving, hvis du vil sikre dig at høst estikkelsbær til næste år.

Sådan gør du:

Køb en busk og plant den i halvskygge i en veldrænet muldet jord. Hvis du planter flere skal du have 2 meter imellem dem. Gød den ikke , da den vil blive mere modtagelig for stikkelsbærdræberen. Sådan lyder den officielle opskrift, mine egne står i en lidt træt leret jord, lidt for tæt og under et stort fyrretræ , men de er glade og fornøjede alligevel, så de finder sig i meget.

Tynd eventuelt grenene ud i busken indimellem, ved at klippe de ældste grene væk. Kan dyrkes i en stor beholde eller espalieres. Det skal lige siges at den bærer frugt på 2 år gamle grene.

God fornøjelse me dhøsten ( ;

 

KH Dorthe

 

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.