fbpx

Hønsenews::: En dramatisk sæson på hønsefronten

Det her er så forfærdeligt at jeg ikke har kunnet overskue at fortælle det før nu.

En dramatisk sæson på hønsefronten

Jeg kan kun sige at det har været en følelsesmæssig oprørende og dramatisk sæson på hønsefronten her på matriklen, og det du skal læse idag, er ikke for sarte sjæle, så er du advaret.

Du læste måske mit indlæg om ulykkeligt nyt fra hønsegården i foråret ( HER), efter mit mere muntre indlæg om Breaking news fra Hønsegården (HER) Og så langt så godt.

Men som om den historie ikke skulle være slem nok, ja så blev alle de nye høns jeg anskaffede mig et par uger efter jeg skrev indlægget ædt af ræven igen, ja sgu´…IGEN!!!

Og hvordan kan det dog ske, tænker du nok, og det gjorde jeg også.

Det viste sig efter nærmere inspektion af hønsehuset og løbegården, at ræven, eller kunne det måske have været en mår? jeg ved det ikke, havde fundet et lille hul i nettet bag ved et mindre hus vi har, på vores lidt mærkelige anordning af en løbegård  der er monteret på hønsehuset. ( jeg indrømmer at vi har haft høns i over 6 år, så arrangementet er ikke helt nyt, men hullet var nærmest usynligt). Denne gang lå der hønserester i huset, hvilket vidner om at dyret måske er blevet overrasket, og derved ikke fået alle hønsene med. Hullet i nettet var ganske lille, så måske det var en mår, eller en af rævens (tilsyneladende meget sultne) unger.

 

Skyld, skam, sorg og vrede

Skyld, skam, sorg og vrede, det var den cocktail af følelser jeg baksede med mens jeg reparerede hullet og forbandede ræven, det forslugne bæst,  langt langt væk, og efter at have tudet lidt, så bestilte jeg et hold mere.

To Isa warren, en sort skovhøne og en grønlægger, ligesom jeg havde bestilt de to sidste gange.

Lykken var stor da det nye hold ankom. En harmonisk flok, der straks fandt sig hjemme i hønsegården, og alt var fryd og gammen, og vi var helt saglige allesammen.

Lige indtil der var gået tre dage…

Guess what?

Og nu kan du måske selv gætte hvad der var sket, da jeg om morgenen på dag 4 skulle ud og tale med hønsedamerne…

De var sgu væk igen, alle fire.

Det var mange mærkelige tanker der fløj gennem hovedet på mig, er der nogle der laver sjov med mig, er det skjult kamera, er der nogle i kvarteret der ikke kan lide høns, og har befriet dem…? Lige indtil at jeg så fjer ligge i hele huset og et gigantisk hul i nettet. Så gik det op for mig hvad der var sket, selv om det var næsten ubærligt åndssvagt at det var sket igen-igen….

Guddøde mig om ræven ikke denne gang havde bidt et kæmpe hul i hønsenettet, flået det helt fra hinanden, og ædt alle mine høns igen, og denne gang var der intet andet tilbage end fjer, og en gabende stilhed.

Den værste hønsemor på planeten

For dælen, jeg følte mig som den værste hønsemor på planeten, samtidig med at jeg var godt knotten, og så deprimeret at jeg slet ikke kunne overskue det. (og en lille smule nervøs for om man kan blive indberettet til kommunen for at være en ikke egnet hønse-mor)

To lange måneder har det taget mig at komme mig over det, og her skal det siges at vi har haft høns i over 6 år, og kun har haft ræven på besøg en enkelt gang, helt tilbage  i mit tidligste stadie af mit hønseejerliv, hvor den nappede vores førehøne Doktor Margrethe,  så det har været en helt igennem slem omgang.

Fort knox

Nu har vi forstærket hønsehus og løbegård, Fort knox-style, ved at sømme volierenet og jerngitter over hele balladen. Så nu kan den rådne ræv bare komme an. Jeg tænker at rævens unger bør være store nu, og måske flyttet hjemmefra, så nu er der ikke flere hønsebasser til dem fra mig, nej nu er det nok.

12 høns har ræven ædt her på matriklen inden for et par måneder, og nu må det være slut. Ræven er tilsyneladende langt mere snu (og sulten), end forventet, og jeg er nu overbevist om at den og dens unger spankulerer forbi med jævne mellemrum, for at se om der er “mad” i køleskabet, og det er bare ikke i orden, om jeg så skal sidde derude og holde vagt som en anden Findus hjemme hos Pedersen.

Nye damer i hønsegården

Men igår var glæden stor, for der ankom et nyt hold hønsedamer i den sikreste hønsegård i Københavns kommune og omegn, så nu prøver vi  igen.

Og se bare her, der var allerede et smukt æg fra en af de brune Isa warren her til morgen.

Så nu er hønsemor lykkelig igen, og ræven, den må finde nogle andre høns at æde.

 

Men sig mig, har du nogle gode råd til at skræmme ræven og dens unger væk?

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.