fbpx

Havetanker::: Sensommersuk

Mens jeg bader mig i August måneds sensommermagi, mærker jeg alligevel et strejf af vemod, kender du det…?

Sensommersuk

Hurra for masser af lune sommeraftener, kølig hvidvin på terrassen, og fuld knald på haven, for det er August når det er bedst, og lige om lidt er det slut. Jeg nærmest inhalerer hele denne smukke sensommermåned, og klamrer mig til hvert sekund der dufter af sol, sommer og salige skønne dage.

Haven strutter i al sin pragt, og det hele har sjældent været skønnere (og grønnere), især efter hver en byge der falder. Jeg høster løs i  hele haven, sprøde pærer, modne figner, kartofler, krydderurter og smukke morgenfruer der skal pynte på salaten. Og i drivhuset, som producerer kurvevis af tomater i regnbuefarver.

Lange skygger og morgendug

Men August er også meget lange skygger, og morgendug i plænen til lang ud på formiddagen, med sarte små perler i edderkoppenes spind på kryds og tværs.

Det er den tid på sommeren, hvor jeg, begynder at tælle ned. Der er noget i lyset der ligesom bliver mere gyldent, skyggerne bliver længere, og det er så småt tid til at acceptere at sommeren har peaket, og at efteråret er det, der ånder haven lige i nakken.

I haven

Heldigvis blomstrer kæmpe verbenaen om kap med dahliaerne, i mine bede og om det er de smukke små lilla skyer der danser på toppen af verbenaens lange slanke stængler, eller de festlige og farveglade Dahliahoveder der er smukkest i sensommerlyset, er helt umuligt at afgøre, det vigtigste at vide er, at de bliver ved lige til frosten kommer.

Sommerstemningen fortsætter, og der er stadig masser af lækre ting at lave i haven, og de stadig lune aftener nydes med fingrene i jorden -og et stille sensommersuk.

Stille før storm

For her på matriklen er der stille før storm, for snart går jeg rigtigt igang med projekt ny indkørsel.

Så følg med, her på kanalen, der bliver nok at blogge om.

 

-Føler du  også et strejf af vemod når skyggerne bliver længere og nætterne bliver køligere, eller er det bare mig der er en sentimental sommerfan ?

 

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

4 kommentarer til “Havetanker::: Sensommersuk”

 1. Kære Dorthe

  Følelsen af sensommer vemod, hvert år prøver jeg at tænke positivt:

  Når det er mørkt igen bliver det muligt igen at opdatere sig på alle de gammel kendte havebøger og de nye som er udgivet i løbet af sommeren
  Der er tid til igen at få sin nattesøvn
  Alt det som gik galt i haven i år “om”planlægges i løbet af vinteren
  Alle de ting som gik godt huskes og implementeres flere steder i bedene
  Igen tid til gode krimier i fjernsynet, med lidt held kan der komme en enkelt, som ikke kun er en genudsendelse
  Tak for dine gode indlæg
  KH
  Henriette

  1. Tak for de fine ord Henriette,
   og tak fordi du følger med ( ;
   Det lyder som den helt rette holdning til det kommende efterår du har der, og jeg så godt genkende det der med at man får lidt mere tid, især indendørs, til andre ting.

   Skønt efterår til dig
   KH Dorthe

 2. Charlotte Eskesen

  Nej jeg bliver så glad når efteråret er på vej. Jeg kan godt blive lidt irreteret hvis der er for meget sommer. Men sådan er vi jo forskellige😊

  1. Hej Charlotte,
   Ja der er mange der har det på den måde,så nu er det din tid til at shine ( ;
   Nyd det, for det er allerede begyndt
   KH Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.