fbpx

Haveterapi::: Ferieblues, Sådan klarer du at komme i gang igen

Ferieblues

Hænger du lidt med ørerne over at skulle starte på arbejde og hverdag efter en skøn lang ferie, så er du ikke den eneste.

Jeg selv er grebet af den vildeste ferieblues, og det ser ud til at det samme gælder for 45 procent af resten af Danmarks befolkning.

Efter ikke at have kigget på klokken i fire uger, er det benhårdt at skulle hænge i en klokkestreng og rent faktisk være steder på bestemte tidspunkter. Måske har du trætte unger der skal i skole, madpakker der skal smøres, vasketøj der skal ordnes, møder, deadlines, e-mails, og aftaler der presser sig på.

Jeg elsker mit arbejde, forstå mig ret, men kunne jeg vælge frit, blev det en hel del mere ferie.

Haveterapi

Men heldigvis er der hjælp at hente i haven (som sædvanlig) så her får du en håndfuld gode råd til hvordan du kommer i gang med hverdagen efter ferien, og igennem den værste ferieblues, for det gælder selvfølgelig om at få lidt feriestemning og selvforkælelse ind i hverdagen.

Tilværelsens ulidelige træthed

Du er træt, fordi døgnet er blevet vendt lidt rundt, rose og lune aftener= sene og langsomme morgener. Løsning: Snup en morfar i liggestolen når du kommer hjem fra arbejde. Find en krog med læ og sensommersol, og drøm dig tilbage til poolkanten, eller middelhavet, med en kølig iskaffe og en sommerhat.

Feriedellen

Hvis du ikke har taget lidt på i ferien, har det ikke været en ordentlig en af slagsen. Men nu er ferien slut, og det samme skulle gerne gælde for dellen. Så nu er det bare ud i haven, klip, beskær, grav og mas igennem, det er gratis motion, og du kan forbrænde mange kalorier mens du spæner rundt med plæneklipperen, eller graver stauder op for at dele dem. Det er også en god tid at klippe beskære og skabe lidt mere plads i haven, hvis noget er groet amok i ferien, Giv den gas så du får sved på panden, det er her du brænder flest kalorier.

Pluk dig til let, sund og gratis mad

Desuden er haven fuld af sund, gratis og kalorielet mad. Kål, salat, gulerødder, tomater, agurker, køkkenhaven bugner, for ikke at tale om frugterne, æbler, ferskner, abrikoser, figner, blommer….. spis løs, og spar på kronerne, mens du tæller de få kalorier. Haven er et sandt skatkammer af sund og gratis mad, og det er nu du høster som du såede, og du skal nyde det i fulde drag.

Shoppestop

Måske er du flad, og har fyret hele budgettet af på ferien (det har jeg i hvert fald), og har udsigt til shoppe-stop i månedsvis. Men der er masser af gratis glæder at hente i haven. Pluk smukke buketter og sæt i vaser. Rens og mal dine gamle havemøbler, så føles det som at få noget nyt. Ryd op i garagen, mon ikke du finder en masse ting du havde glemt, du kan finde frem, og lade som om du lige har købt dem. Besøg byens smukke parker, det er ganske gratis, byt planter med andre haveejere, eller shop havemøbler på udsalg, hvis du har lidt tilbage på kistebunden alligevel. Alle havemøbler bliver sat ned hen på sensommeren, og du kan gøre de vildeste kup, det samme gælder planter.

Ferieblues

Har du bare nederen over at ferien er slut og hverdagen rammer med 200 i timen, så prøv at skabe lidt ferie-lounge stemning i haven til weekender og aftener. Fyr op med lyskæder, lanterner, lune tæpper og parasoller til at tage duggen når den falder. Drop TV, netflix og at stirre ind i din computer når du har fri fra arbejde, men ifør dig din bedste sommerkjole, en varm sweater og i nødstilfælde et par tykke sokker i sandalerne ( ja det er en ting-igen!) og sæt dig i haven, med en kølig iste med ny plukket mynte, og  nap til et fad med friske blommer, eller mariner dig selv i rosevin fra fredag til søndag, foran havepejsen.

 

Håber det hjælper lidt ( ;

 

Men fortæl mig, lider du også af ferieblues, og synes det er lidt stramt at komme igang efter ferien, eller går det bare som en leg ?

 

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

 

2 kommentarer til “Haveterapi::: Ferieblues, Sådan klarer du at komme i gang igen”

 1. Carina Jørgensen

  Jeg kan love dig for at jeg har ferieblues. I virkeligheden skulle jeg have ferie denne uge med. Men det kursus jeg deltager i, hvor de sidste 2 dage er i næste uge, jamen det er eksamensdage, det “glemte” de at fortælle os dengang vi tilmeldte os, så min mand og jeg skulle have holdt ferie i 2 uger – sidste og denne. Det blev så kun til 1 uge sammen, fordi jeg er nødt til at læse til den ******* eksamen hele denne uge. Den uges ferie vi havde var skøn, men jeg fandt ikke engang noget at shoppe hulk hulk hulk, det gjorde manden til gengæld i bedste shopaholic-stil og det gider han ellers ALDRIG! Hvad sker der der ??? … og for så at toppe det hele har jeg dældulme også fået feriedellen…argh. Jeg kunne helt sikkert finde noget mere at græde “jeg-vil-have-ferie-igen” tårer over, men nu skal jeg lade dig slippe. Hvilke ønske jeg kunne sidde ude på terrasen med et tæppe, en G&T og god musik i ørerne mens det Skeløjede Bæst farer rundt efter insekter ude i haven. Bare rolig, det er katten, ikke manden jeg snakker om. Men jeg kan ikke engang tage en G&T, for så kan jeg ikke koncentrere mig om at læse… måske skulle jeg bare gå ud og nakke bare en lille bitte smule ukrudt alligevel.. .bare for at få det lidt bedre

  1. hahaha…..altså, sikke en historie, og stakkels dig )-;

   Jeg tænker at du må igang med listen efter den F****** eksamen, og så slubre G&T´er i stor stil iført sommerhat og liggestol, når du har lavet dine topkarakterer.

   (Og pyha, jeg troede et øjeblik det var manden der var det skeløjede bæst, der fik jeg virkelig ondt af dig ( ; )

   Kram Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.