fbpx

Havedesign::: Ny indkørsel kapitel #1

Jeg erkender mig aldeles skyldig i at bryde regel nummer et i havedesignernes bibel.

Havedesign

Den regel, som så ofte prædikes af landskabsarkitekter og havedesignere, (og indimellem mig selv) handler nemlig om at indgangen til huset skal prioriteres først, fordi det er her du kommer forbi flest gange, når du går ud og hjem fra arbejde, og i det hele taget forlader matriklen.
Nuvel, regler er til for at brydes, og jeg skal være den første til at melde mig under den fane (så længe det giver mening) for  det er nemlig ikke altid at det er det, jeg synes folk skal prioritere, for forhaver, og især indkørsler, kan hurtigt spise hele havebudgettet i en mundfuld. Og sådan er det også hjemme hos mig selv.

Skøn baghave, grim indkørsel

Jeg tilhører nemlig den generation af haveejere der er ligeglad med at bruge haven til pynt og pral og DM i ukrudtsfri plæne, og med forhaven signalere se-mig-hvor-dygtig-jeg -er -til- at-have-bar-jord-mellem-mine-stauder.

Jeg har prioriteret at skabe skønne haverum i forhold til hvor vi opholder os mest, og det betyder at min baghave er aldeles skøn, forhaven lidt mindre skøn, og at min indkørsel, ligner noget der er løgn.

Ny indkørsel

Men ENDELIG, har vi fået skrabet tid og penge sammen til at gå løs på det, som er den allersidste del af haven, jeg endnu ikke har haft fingrene i, nemlig indkørslen.

Why?…derfor

Ja, køn har den aldrig været, på gode dage frodig og hyggelig, men aldrig pæn…

(PS her har vi fjernet teglene i midten, derfor ekstra trist)

Den består af forskellige former for jammerlig, knækket og ucharmerende belægning (undtaget er de gule tegl i midten, som vi møjsommeligt har gravet op, vasket og gemt til en senere lejlighed)

 

Projektet indebærer:

 • En ny fortrappe. Fordi den gamle er frostprængt, og har fald ind mod huset, hvilket betyder meget fugtige vægge i kælderen.
 • Et vindfang på fortrappen. Fordi der ofte blæser en halv orkan fuld af visne blade ind i entreen når vi åbner døren om vinteren.
 • Et cykelskur. Med fire cyklende mennesker på matriklen, en scooter og det løse af løbehjul, stangtennis, skateboards osv. er garagen ved at eksplodere da den også indeholder haveredskaber, byggematerialer, hønsemad og hvad ved jeg. Og så trækker vi , som det er lige nu, cyklerne hele vejen ind gennem to døre, for at få dem ind i garagen, hvilket er meget besværligt.
 • Et skraldeskjul, her i 2720 sorterer vi (glædeligt) affald, men det betyder at jeg har 6-7 containere stående tæt ved vejen, og kønne er de jo ikke.
 • Et smukt bed. Ja for det er jo bare det jeg ønsker mig, noget sanseligt og smukt, for vi har en hel del havekvadratmeter der ligger her i indkørslen, og bare ligger, så der skal klemmes så mange planter ind som muligt, så jeg også kan få lidt spas ud af området.

Hvis nogen skulle sidde med den tanke at det var en kende overgearet, også at skifte fortrappen, så nej, det er det ikke, her er den sørgelige tilstand af fortrappe på matriklen )-;

Drama i indkørslen

Nogle af jer fulgte måske med i min dramatiske story på instagram, da vi fældede de store birketræer i indkørslen, med mændende på taget, hjælp fra naboen, kasten med brænde og køkkenhaven i fare og i det hele taget stor dramatik.

Step One

Ja det var, udover at redde de gule tegl i midten af køresporene) step one i kapitel ny indkørsel.

Klar, parat start!

Så endelig, rykkede gartnerne ind, og i et snuptag fik de ryddet hele molevitten, banket fortrappen ned, og stampet et læs grus…

Så blev de ramt af regnvejr og influenza, og nu ser det sådan her ud:

Ja det var så kapitel 1 i historien om min nye indkørsel.

Men mens vi venter på at gartnerne snøfter færdigt, og drikker camille te, så løfter jeg sløret for hvad planerne er for hele projektet, og måske viser jeg endda et par skitser af det hele, så hæng med i næste uge ( ;

 

Har du også gang i nogle spændende projekter der ikke går helt efter (tids) planen?

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

 

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 kommentarer til “Havedesign::: Ny indkørsel kapitel #1”

 1. Wauuu det bliver så pænt og fedt og brugbart lyder det sørme til ✅✅💚 er spændt på del 2 af historien. 👏🏻👏🏻🎉

  1. Hej Vicki,
   Tak skal du have, jamen der skal nok komme mange flere dele på historien, så hæng du bare med her på kanalen ( ;
   Kram D

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.