fbpx

Havetips ::: Sæson for græskar

(med halloween om hjørnet)

Oktober er græskar tid, og det er også halloween-tid, og det betyder at supermarkederne bugner af store orange græskar i bunkevis.

Så hvis du, ligesom jeg har spekuleret på om der er andre, mere fornuftige ting man kan bruge de fine græskar til, end af skære dem ud til skrækindjagende monstre, så er svaret lige her…

Muusmanns forlag har netop udgivet bogen Overrask med Græskar, af Søren Staun Petersen. Her får du masser af lækre (og overraskende) opskrifter til hvad du kan bruge græskar til, både i det salte og i det søde køkken, og til min store begejstring, i Cocktials (YAY!)

At Søren er fotograf, kommer ikke som en overraskelse, for bogen er fuld af smukke billeder, og hans glæde for både gastronomi, og smuk styling skinner tydeligt igennem.  Udover de indtagende opskrifter byder bogen også på en introduktion til de forskellige græskartyper.

Mit eget oktober stilleben, er ikke orange, men grøn-gråt i farverne, og består af krukker (Bgreen) med sukkulenter, grågrønne græskar af sorten Blue ballet ( købt på Stengården) og min fine dekosten fra Helle Nørby. Og når jeg læser om der grønne græskars egenskaber, ved jeg pludselig hvorfor jeg netop forelskede mig i det ( ;

De græskar der har grøn skal er nemlig lidt sødere i smagen end de andre. pga. et højere sukkerindhold. De er derfor velegnede til desserter  og søde retter… YAY!

Jeg har allerede en (lang) liste af opskrifter fra bogen jeg skal have prøvet af. Du kan købe bogen lige HER

Og HUSK at du kan dyrke dine egne græskar i haven til næste års Halloween, du kan læse om hvordan du gør det lige HER

hos the Plantexplorer, som også har frø til alle slags græskar lige HER

Og hvis du ikke har sikret dig en plads på årets hyggeligste event, så skynd dig at gøre det , for der er ved at være udsolgt på kransebindings workshoppen, tjek det ud HER

Og ha´så en dejlig Halloween på onsdag

Bon appetit!

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 kommentarer til “Havetips ::: Sæson for græskar”

 1. Birgitte Christensen

  Hej Dorthe.
  De grønne græskar er utroligt smukke. Det er din fantastiske gren i vasen også. Er det pære?
  ( Jeg synes nu Hokkaido og Butternut er rigeligt søde, så jeg springer lige over de grønne i gryden.) ☺️
  Bedste hilsner
  Birgitte

  1. Hej Birgitte, Tak skal du have, jeg de grå grønne græskar er virkelig smukke, og så synes jeg de “varer” lidt længere end Halloween-sæsonen.
   Og ja, du har helt ret ( ;
   Grenen er pære, jeg beskar mit pæretræ, og blev helt betaget af de smukke farver, så den røg direkte ind i en vase på bordet.
   Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes efterårs farverne, særligt de rødlige af slagsen, er ekstra smukke i år.Måske det skyldes den fabelagtige sommer.
   Dejligt efterår til dig
   KH Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.