fbpx

Var det dig der vandt?::: og haven lige nu

Giveaway

Så er det tid til at afsløre hvem de heldige vindere er af mine nye vaser Small & swift og Tall & handsome, fra In Bloom serien…

Var det dig der vandt?

Jeg har haft en date med random.org på nettet, som har spyttet 2 tal ud til mig. Nummer 4 og nr 17 (mit eget helt personlige lykketal). Jeg tæller nedefra, dvs. dem der kommenterede først, og det betyder at de heldige vindere er:

Jette Rasmussen og Line Kvist

STORT tillykke til jer!!!

Send mig en mail med “HURRA jeg har vundet” i emnefeltet på dk@meltdesignstudio.com, med jeres adresse, så sørger jeg for at i modtager jeres vaser så hurtigt som der nu kan lade sig gøre med Post nord( ;

Sidder du og ærgrer dig over at det ikke var dig der vandt,  så kan du heldigvis investere i skønhederne lige her: Small & swift, Tall and handsome

Og så vil jeg da lige nævne, hvis ikke du så det på INSTA, at small & swift også er rigtig sød at lave stiklinger i, se bare her

Også tillykke til Daisy

Og stort tillykke til Dronning Margrethe der fyldte flotte 80 år igår, Jeg synes at Lush & lovely vasen her , fuld af forårs skønheder, må være noget for så dygtig og flot en dronning, Hurra igen og stort tillykke til vores majestæt.

Haven lige nu

Og apropos dronningens fødselsdag, så er det jo nu at du må skære dine roser ned, og klippe lavendlerne. Personligt har jeg det lidt skidt med lavendler. Jeg plantede en flot række foran mit rosenbed, og de første par år var de rigtigt flotte. Så kom der en vinter med sne, og jeg opdagede, at lavendlerne stod lige der hvor den våde og tunge sne faldt ned fra taget i store tunge klodser, og lagde lavendlerne fladt ned. De blev aldrig helt sig selv igen, og nu er der ikke flere tilbage. Så jeg har kastet mig over andre dejlige planter der passer bedre til min meget lerede jord.

Lige nu er det tulipanerne der stjæler opmærksomheden i rosenbedet, smukke Apricot impression, er de ikke skønne?

Mit liv med roser

Men roserne derimod, de trives godt i den lerede jord her. Foran mit hus står der en række af blandede roser jeg ikke kender navnene på, fordi de kom med huset. De har stået forskellige steder i haven, men med tiden har jeg fået dem samlet her. I anledning af det pragtfulde forår, har jeg allerede klippet mine roser ned  for flere uger siden (#breaktherules).

Beskæring af roser (og i det hele taget beskæring af hvad som helst) kan man snakke i dagevis om, og spørger du 10 gartnere får du 10 forskellige svar. Så hvordan gør jeg så?

Den blødhjertede gartner

Jo, jeg er faktisk usandsynligt blødhjertet og klipper dem kun meget lidt, fordi jeg kan lide dem store og buskede. Nuvel, det er også en blanding af busk roser og andre roser jeg har i mit bed, så i år har jeg vredet armen rundt på mig selv og klippet dem lidt mere end jeg plejer.

Den korte udgave er, at jeg selvfølgelig klipper alt der er gammelt, vissent og dødt af dem. Så klipper jeg de grene der ser mærkelige ud, altså har en forkert retning, således at plante bliver pæn i formen. Og derefter klipper jeg dem ned, der er for høje, for ranglede, og væk med alle de små og pjevsede grene. Buskroserne rører jeg ikke så meget ved generelt, resten får en nedklipning som jeg nu synes. Men nu har jeg jo heller ikke bar jord i bedene, men masser af bunddække, der mindst går roserne til knæene, så de skal gerne have en vis højde. Resten klipper jeg til i sæsonen, når jeg deadheader.

Så sådan her ser det ud lige nu, normalt ville det være en anelse mere busket at se på, men jeg kan se at der er masser af nye lækre skud på vej, så det skal nok blive fint, lige om snart.

HA´ så en fabelagtig weekend, skal du klippe roser eller lavendel, eller har du allerede været ude med saksen?

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 kommentarer til “Var det dig der vandt?::: og haven lige nu”

 1. ‘Amen altså, jeg gik jo rundt om mig selv (og mine roser og sommerfulgebuske) i flere uger og var i syv sind om hvorvidt jeg skulle klippe eller lade være. Det endte med at jeg klippede roser, og først for en uge siden klipppede sommerfuglebuske.

  Noget andet var, at jeg faktisk også lagde georgineknolde i jorden for flere uger siden, hvilket jeg lidt endte med at fortryde, da der jo alligevel kom nattefrost i marts. Sørens! Jeg krydser fingre for, at der kommer blomster.

  1. Hej Matilde,
   Ja det klør ofte i havefingrene længe for det er “tilladt”. Har du lagt dem godt dybt, er jeg sikk på at dine georginer nok skal komme ( ;
   Stay safe
   Kram Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.