fbpx

Sæt knald på kartoflerne:::Forspiring

Åha, nu er det virkelig svært at styre min forårskriblen i fingrene, og jeg drømmer om friske grøntsager fra haven, og om at høste min frokost hver dag.

Men for at sætte lidt turbo på foråret, vil jeg forspire mine kartofler, og i år skal jeg prøve de nye paper pots fra Nelson Garden.

Potatoe pot Nelson Garden Dorthe Kvist Meltdesignstudio (2)

Potten er en slags Pop-up potte, der folder sig ud med et enkelt tryk. Den er lavet af genanvendt papir, og kan plantes direkte i jorden når kartoflerne er store nok, og temperaturen er lidt mere kartoffel-venlig.

Du gør sådan her :

Fyld potten halvt op med jord, læg din kartoffel, og fyld lidt jord på toppen, så den n er halvt dækket. Stilles lunt og lyst (15grader)

Fyld lidt mere jord på eftersom spirerne vokser, men lad hele tiden noget grønt stikke op.

p5713add1

Ved at at kartoflerne forspires i jord, udvikles toppen tidligt, og planten får et veludviklet rodnet. Når kartoffelplanten plantes ud, ( det foregår når gennemsnitstemperaturen er over 8 grader) placeres potten i godt gennemvandet jord, perforeringen langs med pottens nederste del rives af, og bunden fjernes. Den del af potten, som bliver tilbage, formuldes inden for kort tid.

Potatoe pot Nelson Garden Dorthe Kvist Meltdesignstudio (3)

De smarte potter kan selvfølgelig også bruges til forspiring af tomater, agurker, auberginer og alt muligt andet lækkert.

Se hvor du kan købe den HER

 

PSSSSSST!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 kommentarer til “Sæt knald på kartoflerne:::Forspiring”

  1. Pingback: Kvistens haveskole::: sæt knald på kartoflerne - MeltdesignstudioMeltdesignstudio

  2. På min nuværende franske altan er der nu hortensia med knopper, hyasinter og stedmoderblomster.
    På mine nye altaner der kommer op i løbet af nogle måneder skal der være hortensia, lavendel, et oliventræ, citronmelisse, timian og purløg med smukke blomster og meget andet. Tiden må vise hvad der er bedst på lige mine altaner 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.