fbpx

Potteplanternes Oscar ::: Floradania innovation award

Det var en travl uge  med masser af messer i sidste uge.

Tirsdag fløj jeg med Floradania folkene på plante og blomster messe i Essen, og en af mine opgaver dernede var at  uddele noget så sexet som en potte-plante-pris?..

Nemlig Flora dania innovation award, altså en slags blomsternes Oscar ( ;

Innovation, udvikling og nytænkning, er altsammen drivkraften i det meste af det jeg selv beskæftiger mig med og brænder for, hver dag, og når det kombineres med planter ( som er så super relevant , og noget jeg brænder endnu mere for)  var det med stor fornøjelse at jeg satte mig i flyet til Düsseldorf den tirsdag morgen.

Flora dania innovation award 2014 Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio Dommerpanelet

Dommerkomiteen med røde kinder efter voteringen ( ;

Der var tre kategorier, og lad mig starte med førstepladsen og min absolutte yndlings plante , som vandt i kategorien Concept:

Clematis collection Flora, udviklet af Poulsen Roser

Flora dania innovation award 2014 Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio Clematis

Det vidunderlige ved denne Clematis er, at den vokser horisontalt i stedet for at klatre op ad, og på den måde, kan bruges som det fineste blomstrende bunddække. Den vokser kraftigt,og har en fin og naturlig lidt vild struktur?.

Jeg spår den en meget lys fremtid, og kan ikke vente med selv af få fingre i en håndfuld af den fine clematis.

Den kommer i flere farver og kan også fint bruges i krukker og altankasser hvor den vil falde smukt ud over kanterne

 

I kategorien Outdoor plants var vinderenTrifolium repens ?estelle? udviklet af gartneriet Råhøj.

Flora dania innovation award 2014 Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Estelle vandt for sine fine tegninger på bladene, de lysegrønne kanter og midte af bladene og sit røde indre. Det er en nem plante der er vinterhårdfør, kan bruges som bunddække i bede og i krukker. Jeg synes også at trifolium er et godt bud på en lidt maskulin plante med sit arkitektoniske look. En god plante til minimalisterne, eller dem der ikke kan klare for meget ?sweetness? i krukkerne.

 

I kategorien Indoor plants, blev vinderen Hibiscus sabdariffa ?Tea plant?, udviklet af hawaii gartneriet.

Flora dania innovation award 2014 Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio Tea plant

 

Den smukke grønne plante, er for det første en plante man hurtigt vil få succes med, da den vokser virkeligt hurtigt (og vil klæde enhver stue.) Og som en ekstra bonus overrasker den med at blomstre med flotte røde blomster/frugter som man kan lave te af.

Og nu kommer det absolut afgørende for mig, nemlig at planten besidder en lang række gavnlige egenskaber den er bla.god mod for højt blodtryk, søvnbesvær, fordøjelsen, kredsløbet, og så er den sprængfyldt med antioxudanter.

 

Vi siger tillykke til de glade vindere

Flora dania innovation award 2014 Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio vinderne

Og som en ekstra bonus for mig, havde jeg på hele turen selskab af min yndling-øko-have-drivhus-guru Lars Lund (og dér tror jeg nok vi lige vi fik styr på hele havesituationen) Her er øjeblikket foreviget i en, for tiden, så populær “selfie” ( beklager den dårlige lyssætning)

Foto Dorthe Kvist MeltdesignstudioDu kan bla. læse en masse

af Lars´gode råd til drivhuset HER

PSSSST!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest

eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrevog få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.