fbpx

Havetrends::: 10 trends fra Chelsea Flower show

Sådan skal haven være i 2016

Ifølge det populære, prestigefyldte og toneangivende Chelsea flower show. Det er nemlig her at de nye tendenser og trends inden for det ypperste af havedesign bliver født, og inspirerer millioner af mennesker. og jeg giver dig her mit bud på:

De 10 stærkeste tendenser i haven BAM!

1. Den naturlige natur er sagen, vildeplanter og lokale arter, giver et autentisk og ukonstrueret look, Her forsøger designerne at genskabe forskellige naturscenarier så autentisk som muligt, og man planter med vilde planter og lokale arter. Det er en stil der er ukonstrueret, naturlig, og hylder den rene uforfalskede natur. Det samme sås i vinderhaven som du kan læse om her

2. Haven er et fristed et tilflugtssted fra det travle og larmende liv i byen. Det var en af de allerstærkeste tendenser, og sås som tema i mange af haverne. Tydeligst her I Jo Thompsens have, der ganske enkelt hed ?The retreat?

3. Brug haven som værksted Haven fungerer som en forlængelse af vores bolig og opfylder en masse af de funktioner vi normalt bruger vores boliger til. Det er der vi opholder os, spiser, har gæster og så kan haven også fungere som et værksted. Mange af de mindre Artisan gardens havde genskabt svundne tiders værksteder Her er der fokus på det gode gamle (glemte) håndværk og haverummet bidrager som værksteds funktion, tendensen sås b.la.i ?the trugmakers garden? der hylder håndværkerne der i 200 år har lavet de ikoniske kastanje og pile kurve til haven.

4. Brændte og glødende farver Orange, terracotta, abrikos og aubergine er den nye farveskala i bedet

5. Gul er tilbage fra creme over lime og til knaldgul

6. Grøftekanten er (stadig) in den let romantiske og vilde stil inspireret af cottagehaven, med skærmplanter, lupiner, fingebøl, græsser akelejer og stjerneskærm som de vigtigste ingredienser

7. Spiselige ting i prydhaven, og gerne i lilla. Her er det lilla ærter, der danner baggrund for prydbedet i grøftekantsstil

8. Omtanke, bæredygtighed, biodiversitet, genbrug, insektvenlige planter og regnvand, var på tapetet hos designerne. Det var også en kærkommen tendens at mange af haverne (som nemt kan koste op mod 500.000 Pund) bliver genbrugt efter showet.

Her ses Adam Frost´s ?urban retreat garden, med bier på taget

9. Årets plante darlings Kongelys, nellikkerod, bakkestjerne og vild kørvel, var alle dominerende på den engelske havescene i år.

10. Buede linjer,  haven skal bugte og sno sig for det helt rette organiske og lidt vilde udtryk.

Jeg giver thumbs up for dem alle, især den med fristedet, men hvilken er DIN yndlingstendens?

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinteresteller du kan tilmelde dig mitnyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

1 kommentar til “Havetrends::: 10 trends fra Chelsea Flower show”

  1. Jeg er især vild med omtanken, at man bruger og genbruger hvad man har og at der gerne må være mange forskellige ting for et frodigt udtryk.

    Men værkstedet er også genialt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.