fbpx

Tendenser 2016 ::: Haven er den nye luksus

I sidste uge Startede jeg med at skrive en triologi om tendenser for haven, planterne og botanikken i 2016, som udsprang af min plante-trend-talk jeg holdt på North Modern messen i sidste uge.

Jeg sparkede tirsdagen igang med et tema om Windowgardening og idag kommer en lille historie om

Haven er den nye (dekadente) luksus

Pavimento pulito

Og denne tendens udspringer af dette foto som ikke er mit eget men skudt af den Italienske fotograf Lorenzo Pennati for det Italienske Marie Claire Maison.

Artiklen starter med ordene ? Gardening is one of the most relaxing outdoors activities?

Jeg synes det her foto siger det hele, de luksuriøse omgivelser, det at der er super rent, ikke noget med jord på gulvet, det blomstrede tapet, de eksotiske mønstre, det afstemte univers og alle de flotte eksotiske planter.

Her er havearbejdet noget man prioriter, som en (dekadent) luksus

Og det sjove er at her er havearbejdet fremstillet som i gamle dage i det bedre borgerskab. Her var det status at kunne fremvise sjælden planter, botaniske kuriusiteter og eksotiske hjembringelser fra den store verden

Og det er selvfølgelig en trend jeg hepper stort på

Det er også i det her tema vi ser de sorte planter, som jeg spår en lys fremtid i 2016

Det de sorte planter kan, er at give denne her luksuriøse nærmest lidt dekadente stemning, der er noget meget dramatisk over de helt mørke bladfarver, og de har en vis glam effekt over sig, der passer så godt sammen med den nye interiør trend med velour, mørke vægge, skinnende metaller og tunge gardiner.

 

a

Derfor var der selvfølgelig også masser af mørke planter som Peperomia (Gartneriet Tingdal),  Alunrod og sort slangeskæg i potterne til min trend-talk på messen, som du kan se lidt stemningsbilleder fra her.

De sorte planter har jeg fremhævet ved at sætte dem sammen med smukke grågrønne planter som b. la. Begonia rex ( Gartneriet Hawaii) og Echeveria ( Gartneriet Munk) i forskellige nuancer af grågrøn og grønlilla.

Gardening-Style-LorenzoPennati-2

Her får du lige lidt mere af den skønne editorial fra Marie Claire Maison, det er de fineste billeder synes jeg, og man får øjeblikkeligt lyst til at gribe hånskovlen

Gardening-Style-LorenzoPennati-1

Hvad tænker du, er du også til de mørke planter ?

Og synes du også at havearbejde er en luksus, eller er det bare noget der skal overstås?

 

KH Dorthe

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

3 kommentarer til “Tendenser 2016 ::: Haven er den nye luksus”

 1. Pingback: Shopping:::Botaniske møbler (to die for) - MeltdesignstudioMeltdesignstudio

 2. Nu handler dette indlæg i høj grad om planter, men kunne godt tænke mig at høre, hvordan du ser på markiser? Jeg faldt over indlægget, da den jo netop har et syn på haven som værende “den nye luksus”. Men i et land som Danmark, hvor regnen er fast inventar, vil markiser så ikke være idéele for optimal nydelse af haven?

  Et indlæg om markiser kunne ikke være dumt – selvom det måske er ønsketænkning. 😀

  Fortsæt endelig det gode blogarbejde!

  1. Hej Christian,
   TAk for dit indlæg, jo markiser er en praktisk ting i især i Danmark, og klart en ting mange vil overveje efterhånden som vi inddrager uderummet i vores liv, i ligeså høj grad som inderummet.
   Så jo et indlæg om markiser er slet ikke utænkeligt.
   Du er velkommen til at maile til mig hvis du har noget materiale jeg bør se på

   MVH Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.