fbpx

Lir & Gear::: Værktøjsanmeldelse

[facebooklike]

Det var altid mig der stod  med våde øjne, når Mads havde fået nye maskiner, i gamle dage  på  værkstedet hos Set-Up. Og det er altid mig der får helt bløde knæ når min seje tømrerbror pakker sit gear ud af bilen, mens jeg sværmer misundeligt rundt om hans geringssav og sømpistoler, og det er ALTID mig der hemmeligt hyggeshopper i byggecentrenes værktøjsafdelinger.

Så stor var min glæde da Bosch spurgte om jeg havde lyst til at anmelde noget værktøj, altså om jeg havde lyst til at afprøve nogle nye seje dippedutter og dimserier indenfor håndværktøj, og det tror jeg NOK liiiige at jeg gerne ville.

Så nu har jeg fået denneher

IMG_2126[1]

 

Nu er det sådan, at det altid er mig der ender med st sidde i toppen af et træ, når noget skal beskæres. Det skyldes muligvis det faktum at jeg er den der lider mindst af højdeskræk i familien, og den der helt klart finder størst morskab i at beskære træer .

Så her har jeg siddet,gerne i seks til otte meters højde, med alt fra kædesave, fuchsvanse, og grenklippere i mere eller mindre praktiske størrelser.

Kædesav i seks otte meters højde, er bare for nervepirrende, og med grensave og klippeapparater har jeg været i så alvorlige slåskampe med  grene og ting der sad i klemme, så jeg har præsteret at opfinde helt nye bandeord.

Så da jeg fik denne sag i hånden vakte den i den grad min nysgerrighed?.en bajonetsav?Wohooo!!!

IMG_2142[1]

Med den lille gribe bøjle på er det nemt at skære grene over på helt op til 8-10 cm i diameter, og uden gribebøjlen (som fjernes med et lille tryk og et hiv) kan man skære i brædder, lægter og andre ting

IMG_2146[1]

Dimsen er opladelig, altså ledningsfri, skal ikke trækkes op, eller startes med uhyrlige former for fysiske udfoldelser (hvilket er svært hvis man f.eks. balancerer i toppen af en svajende birk)  næe nej, man trykker på en knap og så spinder saven som en lille symaskine, mens den i et roligt tempo saver grene over?BUM

Uden at den føles som om den er lavet af pap ( hvilket er en af de absolut værste egenskaber ved dårligt værktøj) er den ikke tungere end at man kan arbejde med den i lang tid. Den har den helt rigtige vægt, og den ligger godt i hånden

Og nu læser jeg  (ja for man læser jo først brugsanvisningen efter man har afprøvet kalorius-Sorry Bosch!) at den faktisk også kan bruges til at skære i kobber og den også kan tadaaaaaa!!!?skære kurvede linier, en ting som ellers har været forbeholdt stiksaven.

DET skal jeg prøve ved først givne lejlighed, nej det prøver jeg sgu´nu??.

IMG_2155[1]

HA! jeg må til min store fryd melde at den skærer runde linier ligeså fint som en stiksav, og med ?støttebøjlen? holder den skæret vinkelret på pladen.

Selvom jeg er en sucker for værktøj og lir og gear, er jeg også modstander af at fylde sit hus med alt muligt maskinelt halløj bare for? the sake of it?- så jeg vil helst bare have det jeg skal bruge, altså værktøj der virker, og her må jeg byde bajonetsaven velkommen i samlingen.

Skulle man ønske sig noget,  kunne det være en krog så man kunne hænge kalorius på en gren mens man kravler rundt  i træerne, eller ihvertfald et øje til en snor så man kan holde styr på den.

Men alt i alt et dejligt anvendeligt stykke værktøj, og helt sikkert min nye bedste ven.

IMG_2154[1]

Et fremragende instrument hvis du f.eks. skal lave denneher

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.