fbpx

Del Frugten

[facebooklike]

Gider du ikke plukke dine egne æbler, kan du få hjælp fra naboen, eller nogle andre i kvarteret.

external image Discovery_apples1.jpg

Overalt i villahaverne står æbletræer der bugner af frugt. Ofte falder alle disse skønne æbler bare ned og ligger i rådne bunker på græsplænerne, med mindre, selvfølgelig, at de bliver  spist af en forbipasserende elg  (Yes! vi husker stadig den fulde elg der sov branderten ud i et træ i 2011 efter at have indtaget uhæmmede mængder af gærede æbler)

Tror du ikke på løsgående elge, og vil du undgå bunker af rådden frugt på din plæne, så

del frugten??

I min egen by ( Vanløse) har vi et sympatisk arrangement der hedder ?Del frugten?, det går ud på at , hvis man kke selv bruger sin frugt,  tilmelder sin have til ?Del frugten?  som løber af stabelen Søndag d. 7 Oktober, og så kan æbleglade folk komme og plukke mellem 1030 og 1230 samme dag.

Har du ikke et æbletræ, men drømmer om nyhøstede æbler i rå mængder, er du selvfølgelig den der plukker.

Således kan man få sin have ryddet for æbler , eller blive den lykkelige ejer af mængder af nyhøstede æbler.

Absolut en Win-Win

OG skulle du så stå der med uhæmmede mængder at æbler ,kan du ( hvis du er så heldig at være borger i Vanløse) låne en æblepresser til at presse din egen æblemost, læs meget mere om det her

Bor du ikke et sted med et lignende arrangement, kan du jo altid spørge om du må plukke, hvis du ser nogle dejlige æbletræer.

Er du æbletræs-ejer, så gør som min søde nabo, giv frit lejde til at samle frugt i haven. Man kan også samle nedfaldsfrugter og sætte dem i en kasse ved vejen, så kan interreserede bare tage hvad de har brug for, eller sætte et skilt op med selvpluk , hvis man har lyst til at dele frugten.

God weekend

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.