fbpx

Kom Maj du søde milde…..

OKAY?her er lige ti hurtige to-do tips for Maj måned :

1.

Husk at vande krukker, potter, højbede og alle de små væsner du har sået, også selvom du tænker..aaaj så varmt er det da heller ikke?.Blæsten udtørrer, og i Maj vokser det hele som en gal, så vand er godt. Og hvis du samler dit regnvand til at vande med er det ekstra godt for det hele. Og så skal man jo bare lige ind i kampen.

hosta og spirer

2.

Beskær roserne, ja du kan godt nå det selvom de seje gør det i slutningen af April. Det gøres sådan her?og med en god skarp saks:  Skær gamle døde grene væk. Skær en trediedel af sidste års skud, og forkort  sidegrenene så der er tre ?øjne? tilbage. Og ja jeg ved det, de står der med deres nye friske skud og ser så glade ud, at man absolut ikke nænner det, men de har altså godt af det, det styrker planten og den vil blomster mere og flottere sommeren over.

Lilla rose

3.

Nak dræbersneglene, også deres små bitte babyer..hvert eneste lille slimet kræ kan snildt blive til flere hundrede, og de behøver ikke engang en partner for at formere sig.  Sneglehegn, økogift, ølfælder, kogende vand..hvad ved jeg ?bare få ram på de små bæster.

4.

Lug dine bede. Jo mere ukrudt du får væk nu, jo mere kan du fede den i hængekøjen senere på sommeren. Ukrudtet er lettere at fjerne når planterne er små, og hvis du alligevel ikke når det hele, så hiv ihvertfald hovederne af inden de blomstrer og sætter frø. Og husk så lige at plukke nogle af de helt unge mælkebøtte og skvalderkåls-blade til salaten.

mælkebøtte

5.

Klip gamle stilke, frøstande og visne blade af stauderne, så der er plads, lys og luft til de nye skud og blade.

klip stauderne

6.

Så noget?dine yndlingsblomster, morgenfruer, gulerødder eller feks. krydderurter som bunddække hvis du har store krukker med opstammede ting.

drivhus

Og smid så lige en pose frø nede ved den kedelige rabat ved busstoppestedet, eller foran børnehavens triste plankeværk?evt kan du ligge tjekke afsnittet om guerillagardening

7.

Byg et højbed eller køb et, og fyld det med dine yndlingsgrøntsager. Eller lad ungerne bestemme og lav en festlig blanding af solsikker, morgenfruer, lilla gulerødder og slikærter.

Morgenfrue og gulerødder

8.

Klip din buksbom i facon, hvis det er det du vil

Klip din buksbom

9.

Giv plænen gødning og forbered dig mentalt på at den skal slås en gang om ugen fra nu af, ihvertfald hvis du går efter golfbane-looket.

10.

Pluk en kæmpe buket syrener, kast dig et øjeblik i en liggestol og nyd den magiske parfumerede duft af forår?.

syren

Glædeligt forår???

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.