fbpx

Fra knaldhytte til sommerslot::: Kapitel 3 Uderummene

Så er vi nået til uderummene i kapitel tre i historien om forvandlingen af mit sommerhus, fra knaldhytte til sommerslot.

Uderum og havedesign.

Foto Martin Sølyst

Dette er en føljeton , der handler om mit sommerhus. Hvis du ikke har fulgt med kan du finde kapitel 1 HER og kapitel 2 HER

Metervis af uderum

Udenfor indbyder de store terrasser til masser af hygge og ophold. De er inddelt i rum, ved hjælp af store plantekasser, monteret med hjul under så man kan flytte dem rundt. Her er lounge område foran den nye til/ombygning og flere spisepladser i tæt forbindelse med køkken alrummet. De store gamle træterrasser omkring huset er blevet udvidet, ved at ”flette” den nye belægning ind i den gamle, for at spare på resurserne, og genbruge det der kan genbruges.

Og så er der som regel “before dinner-cocktails ” på drinksvognen ( ;

Foto Martin Sølyst

At leve livet udendørs

Det er jo ikke nogen hemmelighed at vi er glade for at leve udendørs, så for at optimere udelivet, tilføjede vi selv (til arkitektens forslag) en hel del overdækning på huset. Både over en del af terrassen, og som en slags porch, hvor man kan gå i tørvejr næsten hele vejen rundt om huset.

Her er indgangen til huset, udekøkkenet der er placeret lige udenfor det indendørs køkken, og det vigtigste, en samtale gynge, hvor man kan sludre med dem der laver mad i udekøkkenet, eller hvor man kan sidde og vugge, mens man venter på at udendørsbadet bliver ledigt. Lamperne over spisebordet har vi haft med hjem fra en rejse til Marrakech, bord og stole er fra det lokale loppemarked, udekøkkenet fra IKEA.

Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Fra knaldhytte til sommerslot

Her ser du et par billeder af byggeprocessen. Øverst tv, ses resten af den gamle terrasse, ved hoveddøren, og stor glæde da den nye overdækning kom på huset. Øverst th, da skelettet til den nye bygning kom op, så knaldhytten endnu mere lille og knaldhytteagtig ud, og det var svært at lade være med at grine af projektet.

Nederst: Det hjalp helt klart på balancen i byggeriet, at den nye del af overdækningen på nordvestsiden kom på. Taget på den vestlige side af knaldhytten blev samtidig hævet en smule, så det passede med faldet på overdækningen. Det var Thor fra Nørskov Byg der stod for ombygningen, til vores store glæde og fornøjelse.

Foto Martin Sølyst

Bad og mad under åben himmel

(og before dinner cocktails)

Vi har altid haft udebad i sommerhuset, men efter renoveringen, byggede vi et nyt, opgraderede med dobbeltkabine med omklædningsrum, og siden de her fotos, har det også fået låger på, så man kan bade i fred, til stor lettelse for teenagerne i familien. Der er varmt vand i udebadet, og vi bruger det året rundt, selvom vi også har badeværelse indendørs.

-Og ja, så er der meget ofte “Before dinner cocktails” på terrassen, of course ( ;

Foto Martin Sølyst

Udekøkkenet bliver flittigt brugt, og det samme med bålpladsen, der er placeret på et område med perlegrus, mellem terrassen og det gamle skur der er bygget af europaller.

Foto Martin Sølyst

En halv tønde land af ren natur

Haven er lidt over en halv tønde land, og den er ren naturgrund., efter at jeg i starten prøvede at udleve alle mine havedrømme om roser, stauder og køkkenhave, mod alle odds. Der er stenet mager sandjord, og så går der vilde rådyr. Så jeg har lært på den hårde måde, at det er bedst at lade naturen være natur, og så dyrke havedrømmene på en anden matrikel, der er mere egnet til kultiveret have. Men jeg nyder haven, og nyder at den bare passer sig selv, vi slår det græs vi gider, hænger hængekøjer op mellem træerne, fælder et træ i ny og næ, og og tager den ellers helt med ro.


Kærlighed, genbrug og bæredygtighed

Sommerslottet set fra vestsiden. Den store terrasse omgiver næsten hele huset og bruges flittigt hele året. På taget ses det solpanel fra SolarVenti der via automatisk styring ventilerer og holder huset lunt året rundt.

Alle vinduer og skydedøren i den store vestvendte facade er genbrug, og giver bygningen dens helt specielle sjæl og atmosfære. Foran bygningen er loungeområdet, med lave bløde sofaer. Til venstre ses legehytten i skoven, der snart har udtjent sine dage, nu da Otto, som fik den i fødselsdagsgave af min (tømrer) bror, lige er fyldt 18 år ( ;

Foto Martin Sølyst

Kærlighedsprojekt

Behøver jeg at sige, at vi elsker stedet højt?

Jeg synes helt sikkert at vi er kommet i mål med at grænserne mellem inde og ude flyder sammen, og at det gamle sommerhus, har gennemgået en kreativ forvandling med genbrug og bæredygtighed for øje, og er blevet til et dejligt sommerslot, hvad synes du?

Og HUSK at du kan tilmelde dig at få blogindlæggene direkte i din mailboks på forsiden af min webside, så du ikke går glip af noget.

I mellemtiden må du ha´en fabelagtig weekend, stay safe og stay home!

Kram

Psssst!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

6 kommentarer til “Fra knaldhytte til sommerslot::: Kapitel 3 Uderummene”

 1. Trine Løkkegaard

  Vanvittigt smuk , tak for du lader os kikke med. Det er til stor inspiration ????????????
  Vh Trine

  1. Hej Trine,
   Tak for din søde besked, dejligt du kan blive inspireret, tak fordi du kigger med, og kommenterer ( ;
   Kram Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.