fbpx

Fra knaldhytte til sommerslot ::: Kapitel 2

(Kig med indenfor)

Idag inviterer jeg indenfor i sommerslottet og viser lidt af boligindretningen, i dagens kapitel nr. 2 i historien om forvandlingen af mit sommerhus, fra knaldhytte til sommerslot ( ;

Har du ikke fulgt med fra starten kan du finde kapitel 1 HER.

Velkommen indenfor i sommerslottet

Det her kik elsker jeg bare. straks man træder ind i huset, kan man se igennem hele huset, igennem entréen, køkken alrummet og den nye tilbygning, og ud i haven på den anden side.

Måske kan du huske det sorte vindue for enden? det er genbrug fra min showhave En vild og vidunderlig urban oase fra CPH garden (tjek det ud HER og HER)

Kupéen, og det gamle ishus

Entréen er meget lille, og jeg har malet den i en farve der her i familien går under navnet “sødsuppe”. Nu synes jeg entréen minder lidt om en gammel tog-kupe. Her ser du halvdelen af den gamle slagbænk min bror og jeg sov i da vi var (meget) små, dengang huset var et renoveret ishus, stod på Sydfyn og var min fars. Der er stadig klistermærker med blomsteralfer på indersiden af låget ( ;

I slagbænken gemmer sig luftmadrasser, strandtæpper, gummistøvler, og andre mere mærkelige sager. Entreen blev bygget på huset, da soveværelset (som du måske læste HER) kom fra Sydfyn.

Og jeg poserede for fotografen Martin Sølyst i sommer, da jeg stadig havde langt hår.

Madværkstedet

Vi er en familie af mad glade mennesker, så der er altid mange, der er igang med meget i køkkenet, derfor skulle det være så stort som muligt, da vi besluttede at investere i et nyt i forbindelse med renoveringen. Et stort gammelt træbord fra den lokale loppepusher, danner hjertet i det nye køkken, der er indrettet med brændeovn og loppefund. Køkkenet er fra Ikea, det samme med de sorte lamper. Sivlamperne over bordet er købt hos en gammel håndværker på en rejse til Lanzerote.

Miljørigtig varme

En moderne klimavenlig Wiking mini brændeovn fra Hwam, med det helt rette lette design, er den primære varmekilde. Vi er selvforsynende med brænde på vores 5500 m2 store naturgrund, så derfor var det vigtigt for os med en god brændeovn.

En SolarVenti solcelle ventilator fjerner sommerhuslugt og giver gratis ventilation og opvarming året rundt. En smart og miljø venlig løsning der med automatisk styring sikrer et godt indeklima, året rundt, som vi er superglade for.

Vægskabet til højre går under navnet Larsen´s skab, fordi det hang i vores gamle hus på Østerbro, i en lejlighed som vi lejede ud til sødeste Hr. og Fru Larsen. På væggen er der solhatte hjembragt fra forskellige rejser.

Soveværelset, det gamle ishus

Soveværelset ligger et trin nede i det der før var min far´s sommerhus, og er indrettet med genbrugsmøbler og naturmaterialer  i havets og himlens farver. En fin lille skriveplads med loppebord, retrolampe og en stol fra dengang soveværelset var sommerhus på sydfyn.

Ude er inde, og inde er ude

I alle rum er der døre ud til haven, så det er let at komme ud, og ude og inde kan flyde sammen. Her er det den østlige del af haven, med døren ud fra den nye til/ombygning. Man kan lige skimte Villa Kulla på den anden side af morgenterasse og blomstereng, som er et tidligere kolonihavehus, som du kan læse HER. Sofaen er fra loppe, myggeforhænget af fra en rejse til Nordspanien. Døren er ny, og det flotte genbrugs vinduesparti er fundet på DBA.

Sjæl, charme og lækkert lys

Det der før var den gamle solstue, er nu et skønt og sjovt rum med masser af luft og højt til loftet i den ende halvdel. Overalt i huset er der udgang, eller kik til haven. Den store skydedør er også genbrug, og på spærrene er der teknikrum, med et par ekstra midlertidige sovepladser. Vi har valgt at beklæde væggene med guldbrædder, og de gamle vinduer giver al den sjæl , charme og lækre lys, jeg havde drømt om.

I pagt med naturen

Her ser du den anden del af det flotte store vinduesparti af genbrugsvinduer, der helt mirakuløst passede til huset her. I sivstolen i hjørnet, som jeg har klunset i Vanløse, og slæbt med hjem på min cykel, har man det forkromede overblik over hele hytten, og er samtidig i pagt med naturen. Sidst jeg sad der, kom et rådyr spadserende lige forbi det sorte vindue, og stod og smaskede blade i sig ude ved morgenterrassen, måske så du filmen på min Instagram.

-Ja så tror jag faktisk ikke at der er et eneste hjørne af huset jeg ikke har vist frem, af indersiden af sommerslottet, som er kærlighedsprojekt fuld af genbrug, historie og gode minder.

Hvad tænker du om det, har de gamle vinduer ikke tilføjet masser af sjæl og charme, i det nye?

Kig med næste gang hvor jeg viser uderummene ( ;

Og HUSK at du kan tilmelde dig at få bloggen direkte i din mailboks, så du ikke går glip af noget)

Og fik du ikke set det første kapitel, kan du finde det lige HER.

Kram

Psssst!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 kommentarer til “Fra knaldhytte til sommerslot ::: Kapitel 2”

    1. Tusind tak Susanne, vi er også glade for det, og selvom det tog en hel vinter at restaurere vinduerne, så var det det hele værd ( ;
      Kram Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.