fbpx

DIY tips:::Julestjernens dag

Den 12 december fejrer hele europa julestjernens dag,  og det gør vi selvfølgelig også her på bloggen, her får du mine bedste DIY tips til hvordan du kan bruge de smukke stjerne på nye og moderne måder, og dække det fineste stjernedryssede julebord.

Julestjernens dag

Julestjernen er en lige dele elsket og hadet juleblomst. Jeg selv har lidt svært ved den klassiske knaldrøde, men alle de nye nuancer af rosa, laks og coral, er jeg helt og aldeles vild med.

(Læs HER om mit første møde med de nye farver, en mørk og kold aften i Hamborg)

I anledning af den officielle Julestjerne dag, vil jeg vise hvordan jeg har dækket et smukt julebord med den fine blomst. Det er en fin måde at raffinere et råt bord, og en nem måde at få farve på julebordet.

DIY tips

Selvom du sikkert mest kender julestjernerne som potteplanter, kan de sagtens brugs som afskårne, du gør bare sådan her: Skær blomsterne af dine julestjerner, så stilkene er ca. 5-7 cm lange. Når du har klippet blomsten af, skal du brænde det afklippede sted over et stearinlys i ca. et halvt minut for at stoppe “blødningen” af den mælkelignende saft fra stilken, eller holde dem under den varme hane. Og så kan du putte dem i små orkidé rør med vand i, så kan de holde sig i lang tid. På den måde kan du bruge dem som bordpynt.

Her har jeg lagt de fine blomster midt på bordet sammen med eucalyptus grene. Jeg har valgt min julestjerne/Poinsettia i en `blushing´koral farve. Jeg synes det er så fint som den rødmer i kanterne på den laksefarvede bund, og så har jeg blandet den med en stjerne i en lidt mere pink nuance. Stjernerne er også rigtig søde som kuvertpynt, her har jeg bare bundet et lille guldbånd rundt om orkidé røret.

Julet centerpiece

Stjernerne er også gode til buketter, og her har jeg lavet en super julet af slagset, et rigtigt Centerpiece til julebordet, på buffeten, eller hvor du har brug for en flot farveeksplosion. Jeg har skåret blomster af lidt større stjerner for at få lidt længere stængler. Julestjerner i forskellige nuancer af pink, laks og koral, sammen med eucalyptus, voksblomster og lidt efeu der sniger sig ud over kanten.

Billederne er fra en sag vi optog sidste år sammen med Anna Marie Hillebroe og Fotograf Bjarni B. Jensen til Stars for Europe.

Den smukke messing etagere er fra Nordal, det samme er glas og tallerkener. Bestikket er mit eget arvesølv og loppefund, og den rustikke vase er fra B Green. Hør servietter er fra Broste

-og min smukke E sad model så artigt og pænt, med de fine stjerner.

 

hvilken farve er din yndlings-julestjerne farve?

 

Rigtig dejlig Julestjerne-dag til dig

 

KH

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

2 kommentarer til “DIY tips:::Julestjernens dag”

 1. Birgitte Christensen

  Hej Dorthe.
  Selvom det er en gammel session, er det meget smukt.
  Og sikke nogle flotte eksemplarer også af eucalyptus.
  I love it! – Og det endda selvom min begejstring for rødt generelt er meget lille.
  Rigtig glædelig jul til dig og dine
  ønskes du herfra.
  Birgitte Christensen

  1. Hej Birgitte,
   Tak for dine søde ord ( ;

   Der er faktisk rigtig mange julesager der bliver skudt et år i forvejen. jeg har lige lavet julestjerne foto til næste år, og et par sager til magasinerne. De har ofte 3-4 måneders produktionstid, så for at få det rigtige lys, og de rigtige materialer, så laver vi det gerne et år i forvejen.
   Så glæd dig til næste år, hvor der kommer julestjerner i endnu flere lækre farver (som ikke er rød)

   Dejlig jul til dig og dine også
   KH Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.