fbpx

Vind ny bog om tivoli og vinderhaven CPH garden

Vind ny bog om tivoli, og vinderhaven CPH garden

For en uge siden var jeg inviteret på mit absolutte yndlingssted i Tivoli, nemlig Gemyse, til pressemøde. Anledningen var udgivelsen af denne helt enorme, og vanvittigt farvestrålende bog om Tivoli.

Bogen er fotograferet af Ann Malmgren, skrevet af Mariann Haugaard Steffensen og selvfølgelig har min gamle kollega Tom Knudsen, som er chefgartner i Tivoli, hjulpet med bogens mange plantelister, og gode historier. Den er på 456 sider, med masser af fabelagtige fotos og koster 349 kr.

(Og bare rolig, den er ikke helt så stor som på billedet)

Har du ikke besøgt Gemyse i Tivoli endnu, så har du noget tilgode, det er mit absolut yndlingssted

Det er første gang nogensinde, at der er skrevet en så omfangsrig bog om tivoli, og du kan vinde dit helt eget eksemplar her på bloggen, alt hvad du skal gøre er at skrive en kommentar her på bloggen, om hvor i din have, du vil sætte dig tilrette når du skal læse bogen.

Vinderen får direkte besked torsdag d. 4 -6-2019.

vinderhaven på CPH garden

Jeg vil godt indrømme at det går ualmindeligt stærkt her på tegnestuen lige nu. Der er projekter der skal  færdiggøres, deadlines der skal nås, haveplaner der skal tegnes, færdiggøres og afleveres. Men i går brugte jeg hele dagen på CPH garden, dels med at bedømme årets showhaver i mange koncentrerede timer, og sluttede dagen med et foredrag om RUM i haven, for et helt telt fuld af vidunderlige havemennesker.

Dagen var så ualmindelig hektisk at jeg nærmest ikke nåede at få taget et eneste billede, men derfor skal i jo ikke snydes for at se hvem der løb med prisen ”best in show”, så derfor har jeg lånt fotos fra haveselskabets hjemmeside (taget af min dygtige ven Martin Sølyst), og fra nogle af de dejlige instagrammere jeg kender (med credit off course)

Årets vinderhave CPH garden 2019 var

En skærsommernats drøm. Haven er designet af Lise Bollhorn og Erik Dal fra Damholmgaard og anlagt sammen med Grøn Vækst. Partnere på haven er Pindstrup og Morsø.

Designernes ord om haven var: Showhaven Skærsommernatsdrøm bliver fyldt med magi og eventyr. Med tanke på de mere varme somre, vi får i fremtiden, skal haven give svalende opholdssteder og skygge, men på en måde, så det også kan afhjælpe problemer ved skybrud. Haven bliver en lille plet fyldt med harmoni og ro, men samtidig fyldt med overraskelser.

Og vores (juryens) bedømmelse var:

Juryen mente bla., at haven lykkes rigtigt godt med at blande det vilde og det kultiverede, samtidig med at den skaber et magisk rum – det særlige rum, som en have skal være.

Fotos her er lånt fra @mithaveliv

Stort tillykke til Lise og Erik.

HUSK at CPH garden varer hele weekenden, så du kan sagtens nå selv at se den smukke have, og alle de andre smukke haver.

(f. eks. den lille udstillingshave jeg har tegnet for Land højbede )

 

Ha´så en skøn, grøn weekend

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

24 kommentarer til “Vind ny bog om tivoli og vinderhaven CPH garden”

 1. Hej. Jeg vil lægge mig på et blødt vattæppe på min græsplæne, nær mit blomsterbed og lytte til alle de mange brumbasser og andre insekter, der trives i min have. Græsset er fyldt med kløver, som de elsker. De elsker også Salvien, som lige nu blomstrer i fuld flot. Den er mange år gammel og over en meter i diameter og 1 meter høj, så der er et væld af velduftende blomster lige nu. Men jeg vil også give mig tid til at studere bogen, for jeg elsker Tivoli og kommer der ofte.Knus Susanne

 2. Mette Jacobsen

  Jeg vil sidde i solen på vores terrasse og læse den spændende bog med de flotte billeder. Og skulle det blive regnvejr, vil jeg gå ind i drivhuset og nyde udsigten og bogen.
  Vi kommer desværre ikke så tit i Tivoli, så jeg bliver helt sikkert inspireret til et besøg.
  Kh
  Mette

  1. Det gør du helt sikkert, det er en fin bog.
   Det lyder lækkert med drivhus og alting ( ;
   KH D

 3. Uh, jeg ville tage den med op til vores hængekøjespot, som vi har lavet på vores høj, med udsigt udover markerne og naturen omkring vores ejendom ☀🦋🌿

 4. Jeg ville nyde bogen i skyggen på min terrasse, hvor jeg kan kigge ud over den lidt mere “vilde” og skovagtige del af haven, som jeg elsker.

 5. Jeg vil ligge mig på sofaen i mit drivhus og nyde den fine bog. Jeg er helt tosset med havebøger 🌸🌸🌸

 6. Ditte Fejerskov Aakjær

  Jeg vil sætte mig i vores genbrugshavemøbler ved siden af stauderbedet i vores “Little Italy” hjørne, hvor vi også har en figne stående og vores flotte oliventræ, jeg fik i mors dags gave sidste år💗😀

 7. I år var mit første besøg hos CPH Garden, jeg nød det fuldt ud. Så din flot designet have flere gange og nød dit foredrag så meget jeg ville ha ønsket det varede længere 🙂 Jeg vil elske og vinde Tivoli bogen, også fordi min dejlige bonus datter arbejder i Tivoli. Vi ville tage et tæppe og en masse puder ud på græsplænen og kigge i den sammen 🤞🍀🤞😍

  1. Hvor er du sød ( ; Dejligt du havde en skøn oplevelse på CPH, krydser fingre for at du vinder bogen
   Kram D

 8. Jeg vil sidde på min terrasse, hvor jeg kan kigge ud på blomstrende staudebede. Jeg så den have du havde tegnet til Cph Garden og kunne virkelig godt lide den måde, du havde skabt siddepladser på – der ville jeg også gerne sidde og læse 🙂

 9. Jeg vil tage den med ned bag drivhuset til min lille italienske terrasse, med en kop kaffe. Og så vil jeg bruge bogen som tegneinspiration til mine tegninger.

 10. Susanne Lundt

  Jeg vil sidde i mit drivhus, det er absolut min yndlings plads. Jeg kan se hønsene, køkkenhaven min nye pergola og noget af prydhave. Der er en dejlig ro i den ende af haven.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.