fbpx

Smuk og glad mad ::: Besøg på Steensgaard

Efter en ferie hvor jeg i den grad har inhaleret den danske sommer på godt og ondt, er et af højdepunkterne klart den glade, smukke økomad jeg fik på Steensgaard

Smuk og glad mad Steensgaard Foto Dorthe kvist Meltdesignstudio

Steensgaard ligger på syd fyn nær Millinge, og er et økologisk princip landbrug. Folkene bag stedet arbejder ud fra en vision om at behandle jorden, dyrene og maden godt, samtidig med at hele molevitten også har en bæredygtig okonomi.

Og det kan jeg kun heppe højt og længe på ?

 

8

Udover landbruget, udlejningsejendomme, dyrehold og en skovbørnehave har Steensgaard restauranten Spiseriet
Spiseriet er Steensgaards svar på et moderne folkekøkken, hvor de hver torsdag og fredag serverer enkel hverdagsmad af høj kvalitet lavet af årstidens råvarer og naturligvis  eget kød.

Men der er ikke nogle langborde i laden, og høballer i krogene, som man kunne forvente, når ordet folkekøkken flashes

men derimod en laber international indretning, afslappet, cool og landlig på den helt rigtige måde, med træborde, metrofliser, naturlige farver og markblomster på bordet.

9

Køkkenchefen er håndplukket fra Faldsled kro, og det smitter i den grad af på maden, som udover at være uendelig smuk, smagte fuldkommen vidunderligt

Dagens menu, var Glad gris med bagte rodfrugter og grøntsagstærte, blandet køkkenhave salat med urter og morgenfrue, og til dessert en iskold rabarbersuppe, med vanille is og kirsebær, ca 90% hjemmedyrk i alle kategorier???..Jeg var intet mindre end henrykt

 

Alt blev serveret på det smukkeste engelske stentøj (som dog kunne have været leveret af en lokal fynsk keramiker, for at være prikken over I´et) i dæmpede grønne nuancer der klædte maden smukt, pyntet med masser af friske urter, blomster, og kronblade fra havens spiselige blomster, en sand fryd for fru æstetiker her?

Jeg må beklage den lidt uskarpe billedkvalitet, men det skulle gå stærkt inden min sultne familie kastede sig over herlighederne

Vi elskede det hele, Ella især de bagte rødbeder, Jakob var vild med tærten, og Otto ( 12 år ) udtalte med henrykkelse, ?det er nok den gladeste? gris jeg har smagt. Og jeg selv, ja jeg elsker jo at indtage mad der er lyserød, så jeg var solgt til desserten.

Jeg kan hilse og sige at der blev spist op rub og stub

Hvis du selv har lyst til at besøge Steensgaard (som jeg på det varmeste vil anbefale) kan du bestille bord HER, se ugens menu HER og læse meget mere om deres vidunderlige visioner HER

 

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.