fbpx

Retrogrønt ::: Glaskål en fynky grøntsag

Må jeg have lov at præsentere :Glaskål!!!! Og dagens vinder af bogen Bliv ven med din have

 Glaskål og hestebønner

Glaskål Brassica oleracea blaro. Også kaldet knudekål eller kålrabi. Fås i en flot lilla udgave (hvilket er min absolutte favorit) og en grøn. En super funky og lidt overset grøntsag, som mange mener ligner noget fra det ydre rum. Den er nem at dyrke og ser rigtig flot ud i krukker eller indimellem stauderne. Den smager let og sødt af kål med et sprødt og saftigt indre. Glaskål indeholder A-, B- og C- vitamin, grove kostfibre, mineralerne jern, kalcium og magnesium og så har den en gavnlig indvirkning på fordøjelsen.

39 Glaskål

Det er den lilla knold, man spiser. Glaskål er fortrinlig rå, f.eks. i en frisk salat sammen med fennikel og æble i papirtynde skiver ? drys med blåbær og dryp med en olie-eddikedressing med lime og honning. Glaskål kan stuves, blancheres eller koges sammen med kartofler til en skøn vintermos. Den egner sig også godt til råkost, eller skåret i bjælker sammen med rodfrugter i ovnen. Først på sæsonen behøver du ikke skrælle din glaskål, men grov og hård vinterskræl skal skæres af.

Så den på voksestedet i april-juni, udtyndes til 15 cm?s afstand mellem planterne, læg evt. græsafklip eller halm omkring for at holde på fugtigheden. Tåler det meste jord.

Og vinderen blev?.TA DAAAA??!

LOTTE HOLM?Lotte send mig fluks en mail med din adresse så sender jeg dig en bog med det vuns (o;

2 kommentarer til “Retrogrønt ::: Glaskål en fynky grøntsag”

  1. Hejsa.
    Glaskål/knudekål er altså ikke det samme som kålrabi. Det er to forskellige grønsager med hvert sit latinske navn. Kålrabis latinske navn er Brassica napus var. napobrassica.

    1. Susan, du har fuldstændig ret, det er nok fordi den også kaldes glaskålrabi, knudekålen altså, at jeg i kampens hede har blandet rundt på navnene. Men tak for at gøre opmærksom på det (o;

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.