fbpx

Havetrend 2012 ::: Retrogrønt styrer

[facebooklike]

Ja jeg tog lidt hul på det i sidste uge, med min hyldest til stikkelsbærret, her er lidt om hvorfor?.

Selv i køkkenhaven er der ting og sager der ryger op og ned af modebarometret

Efter nogle år med begrænset lyst og interesse for at dyrke egne afgrøder og en flirten med alt der var eksotisk og kom langvejs fra, oplever jeg heldigvis en spirende interesse for at dyrke sin egen mad og endda de gamle nordiske sorter.

retrogr forside

 

Den nye ?dyrk-din-egen-mad?-bølge, der bygger på friskhed, ægthed og autencitet, har bragt gamle kendinge frem i lyset. Nu vender vi blikket mod svundne tider, og med begreber som det nye nordiske køkken, stenalder mad og dogmekøkkenet, marcherer gamle glemte sorter af urter og grøntsager direkte tilbage, ind i de danske køkkenhaver.

Garvede bondemænd vil nok trække på skulderene og tænke ?hvad skulle, der nu være nyt ved det?? Men i den nye køkkenhave er trenden sikker, disse retro-grøntsager er køkkenhavens ?nye sort?.

Kvan, glaskål, bladbeder, stikkelsbær og hestebønner er gammel bondemad, som er på vej ind i det moderne køkken igen og derved også i køkkenhaven. Måske er det for at komme tættere på naturen, i kontakt med forfædrene eller i det hele taget med vores livsgrundlag, at disse glemte sorter vinder frem. Uanset hvad, hylder jeg tendensen og fordi at disse retro grøntsager er en del af mine absolutte favoritter, får de helt sikkert en plads i min køkkenhave igen i år.

En af de mere indlysende fordele ved selv at dyrke dem er, at de er nærmest umulige at købe i butikkerne, trods det, at det er særdeles lækre sager. Så hæng med på bloggen så vil jeg  i de næste par indlæg, gennemgå lidt om de sidste fire labre ?ny-gamle? grøntsager:

 

PS! husk at du kan vinde min helt nye bog ?Bliv ven med din have?  Alt du skal gøre er at dele indslaget,? like? bloggen, skrive en kommentar, eller skrive dig op til nyhedsbrevet

1 kommentar til “Havetrend 2012 ::: Retrogrønt styrer”

  1. Pingback: Retrogrønt ::: Hestebønner - Meltdesignstudio

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.