fbpx

Plante news::: Ny plantedarling til vindueskarmen

(Sådan overlever du resten af vinteren)

Plante news

Plantenews sådan overlever du resten af vinterenDet er vist ingen hemmelighed at jeg ikke er glad for vinter, og som havemenneske er jeg af den overbevisning at man egentlig godt kunne springe januar over, og nu hvor vi er i gang, kan Februar ligeså godt ryge med. For magen til kedelige måneder skal man lede længe efter. Fulde af shades of grey, og klam  våd slud, der på magisk vis altid rammer det sekund du sætter dig op på cyklen for at cykle til et vigtigt møde. Nej pyha,

Det er ikke rigtig noget for mig

Forår det er noget for mig.

Sådan overlever du resten af vinteren

Men lige nu virker det så umådeligt fjernt, at jeg må ty til alle mulige forskellige former for eskapisme. Og en af dem er at skabe mig en indendørs jungle. Det er min måde at trække haven ind i stuerne på, at skabe mig et grønt og skønt univers, selvom naturen udenfor er vissen og brun.

Jeg har, og har altid haft, en masse grønne planter indendørs, det er min måde at komme igennem vinteren på. Planter giver liv og sjæl til et rum, og det er faktisk bevist at planter gør os glade i låget.NASA har forsket i sagen, og bevist at det at vande, klippe og nippe planter bla. afhjælper stress. Andre undersøgelser har vist at folk der arbejder på kontorer med masser af planter og grønt, har langt nemmere ved at koncentrere sig, end deres kollegaer der arbejder på kontorer uden grønt, så bare det at være i selskab med alle disse grønne skabninger, er med til at booste vores velvære. Så derfor foreslår jeg at du (også) laver din egen indendørs jungle, for på den måde, at overleve resten af vinteren.

Ny plantedarling i vindueskarmen

Længe har Monstera Deliciosa regeret som den absolutte instagram darling, og den mest hypede stueplante, afløst af  Monstera Oblica, med sine dekorative huller i bladene. Men heldigvis sker der hele tiden nyt på plantefronten, så kære bloglæsere og planteentusiaster, må jeg præsentere den aller nyeste plantedarling i min vindueskarm:

Philodendron Squamiferum fra gartneriet tingdal.

Jeg er vild med dens rå bladstængler, der er røde, kraftige om med små krøllede pigge på, de blanke store frisk grønne blade, og dens klatrende eller hængende vækst.

Den kommer fra de tropiske regnskove fra Sydamerika, måske netop derfor er den perfekt til at fordrive vinter tristheden, og sparke lidt tropestemning i dine stuer.

”Brugsanvisning”: Den kan lide lys til halvskygge, og skal beskyttes mod direkte kraftigt sollys. Jorden holdes fugtig men ikke gennemblødt. Generelt en nem sag at have med at gøre.

Grønne udsigter

Jeg er for tiden omringet af byggeri, da begge mine naboer har gang i nogle rimeligt store (og langvarige) projekter, så efterhånden er mine sarte designerøjne blevet trætte af at kigge på containere, rockwool, køreplader, mudder og jordbunker og stakkevis af bygge materialer. Så mens jeg forskanser mig i min urbane jungle, kan alle mine plantevenner heldigvis (også) hjælpe lidt på det rodede syn, og bare skabe grønne udsigter, og det er jo ikke dårligt ( ;

Hvad synes du om den nye Philodendron Squamiferum, Er det en du kunne overveje at føje til din plantesamling?

Og forresten! så husk lige at hvis du gerne vil modtage alle blogindlæg direkte i din mailbox, så skriv dig op lige HER

Ha´så en skøn weekend derude

Kram       

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.