fbpx

Breaking news fra hønsegården

(var det dig der vandt)

Så er der breaking news fra hønsegården!!!

Og (jeg havde nær glemt det) vinderen af ”Sådan skaber du RUM i din have”…

Høns i haven, havetips, var det dig der vandt en bog, sådan skaber du RUM i haven Dorthe Kvist, MeltdesignstudioFørst, så har jeg haft hånden i have-hatten og trukket en vinder blandt alle jer der har lagt så utrolig mange søde, fine, finurlige, inspirerende, og opmuntrende kommentarer på det her indlæg -TAK for det, i er nogle skattebasser <3

Breaking news fra hønsegården

Vi starter lige i sommer. Vores gamle bestand af høns var blevet, ja gamle ….det skyldes lige dele travlhed og blødsødenhed, Du ved, de er jo så søde, og alt det der. Sagen var bare den, som det nu er med høns, at jo ældre de bliver jo færre æg lægger de.

Breaking news fra hønsegården

Gamle damer

Og vores var blevet så gamle at de knap nok lagde nogle overhovedet. Så vi sagde farvel, takkede pænt, og nakkede dem alle sammen inden vi rejst på sommerferie. Men sidst i August, da vi var back in business, købte vi et hold nye hønsebasser. Meget nøje havde jeg udvalgt dem efter race, æglægnings evner, farven på æggene, og deres gemyt. To Isa Warren, en grønlægger og en sort skovhøne, blev det til.

Jeg køber mine høns hos Maxøe, og her kan du købe dem både som daggamle kyllinger (supercute) men også som æglægningsklare hønsedamer (en høne skal være ca. 16 uger før den er gammel nok til at lægge æg)

Det var hvad jeg havde bestilt, æglægnings klare hønsebasser. Og jeg glædede mig som en tosset…både til friske æg, men også til det liv det giver i haven, at andre end mig går og pusler i krogene, og den lystige gokken og trompeteren hver gang nogle har lagt et æg, derhenne i det vestlige hjørne af haven.

Men intet skete der,  i mange mange uger, som så blev blev til måneder, og jeg overvejede alt fra at klage til Maxøe, til at true kræene med at ende i suppegryden.

Høns med vinterdepression

Jeg ved at høns (og det forstår jeg så godt) gerne får en mindre vinterdepression når lyset forsvinder, og det gør at de holder op med at lægge æg i en måneds tid. Det indtræffer gerne i Oktober/November, og sådan har det været i alle de år jeg har haft høns. Men efter en måneds tid kommer de til hægterne igen og lægger løs som om intet var hændt.

Men det gjorde vores bare ikke!

Jackpot i hønsehuset

Om det var fordi jeg stod og hvæsede fortvivlede trusler om hønsekødsuppe, smukke E´s kærlige krammere, eller fordi de blev opmuntret af julelysene på hønsehuset, det aner jeg ikke, men pludselig en dag lige inden jul, var der jackpot i hønsehuset, og der var gang i ægproduktionen .

YAY!

Jackpot i hønsehuset Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Det var værd at vente på, (selvom jeg stadig er lidt fornærmet over at have fået høns der var en anelse yngre end bestilt, og at en af dem mistænkeligt meget ligner en hane)

Men pyt nu har vi masser af fine friske æg, jeg har nogle at snakke med når jeg går i haven, Ella har nogen at kæle med, og Coco the cat, har nogle at holde øje med når han ikke har alt for travlt med at sove.

Alt er godt ( ;

men sig mig, har du overvejet at holde høns i haven, eller gør du det måske allerede?

Kram

Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

4 kommentarer til “Breaking news fra hønsegården”

 1. Synes simpelthen at høns er nogle små finurlige skabninger – de er sjove at kigge på, de kan aftage alt muligt restemad, så det er i bedste stop madspilsånd, og så producerer de jo skønne æg. MEN selve hønsehuset… bom bom det er altså bare ikke lige verdens skønneste bygning, og vi kan ikke umiddelbart gemme det væk i vores have, som den er anlagt.

  1. Hej Karina, Du har helt ret, høns er nogle finurlige væsner ( ;
   Og så giver det så pokkers god mening , at de spiser alle dine madrester, haveaffald, ukrudt osv. og så tilgengæld leverer friske æg, for ikke at tale om verdens bedste gødning.
   Jeg synes nu faktisk at hønsehuse godt kan være charmerende bygninger som tilfører noget til haven.
   Mi eget hønsehus er sekskantet, sort, og ret hyggeligt synes jeg.

   -måske jeg skulle lave et indlæg om flotte hønsehuse? ( ;

   Dejlig søndag til dig
   Kram Dorthe

 2. Vibeke Lippold

  Hej Dorthe
  Sikke nogen fine madammer du har fået og flotte æg ikke mindst 😉
  Det er super hyggeligt at ha høns! Vi havde 4 isa Warren damer et par år og de var både tamme og lagde dejlige æg. Men datteren som eller havde taget stor del i arbejdet med at gøre rent i hønsehuset, flyttede hjemmefra og jeg fik flere kroniske sygdomme (smerter) så selv om jeg forsøgte et godt stykke tid, så holdt det bare ikke. Det skal jo gerne være en glæde at ha dem gående. Så de blev foræret væk. Men det var kæmpe hyggelig så længe det varede og æggene savner jeg stadig 🙂
  Og de er jo suveræne til at spise rester og ryde ud i mængden af ukrudt
  God fornøjelse med dem
  Kh Vibeke

  1. Hej Vibeke,
   Tak for din kommentar, ja det lader til at du kender alle glæderne ved at have høns ( ;
   Men du har ret, det skal være en glæde, ikke en stressfaktor at have dem boende. Jeg har også outsourcet en del af pasningen til mine børn, så kan jeg jo sagtens sidde og sige at det er nemt at holde høns hahaha….

   Dejlig søndag til dig
   KH Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.