fbpx

Melt rejser ::: Venedig tips

Jeg ved i er mange der har ventet på at jeg skulle få tid til det her, så her kommer Venedig tips, OG linket til den smukke lejlighed plus et vidunderligt havebesøg…

Når der ikke er timer nok

Jeg ville ønske at mit liv var sådan, at jeg kunne nå at realisere alle mine gode ideer. Som for eksempel at skrive det her indlæg om vores Venedig tur i sommer, som jeg ved at der var mange af jer der fulgte med i på min Instagram.

Men som selvstændig havedesigner, forfatter, skribent, foredragsholder, stylist, floral designer, chef, regnskabsafdeling, PR og SOME ansvarlig, og hvad jeg ellers går og roder med, må jeg bare indse, at der ikke er timer nok i døgnet til at nå det hele, jeg håber i tilgiver mig for forsinkelsen, men her kommer (endelig) et lille postkort fra Venedig turen. Fotoet til højre er taget ud af vinduerne i lejligheden, det ovenover kender i fra min Insta…

Venedig, en instadarling

Jeg behøver vist ikke at nævne, at Venedig nok er en af de mest instavenlige steder jeg har været. Ligegyldigt hvor man kigger hen, er der knib-mig-selv-i-armen-pittoresk. Smukke falmede farver, gamle huse, hyggelige barer, små broer, og så vandet. Vandet som er der hele tiden, i en by der er strikket sammen af kanaler, og hvor både er det foretrukne befordringsmiddel, hvor du ikke kan hverken se eller høre en bil i miles omkreds.

Venedig du er min

Vi kørte i bil til Venedig, som et stop på vej til Kroatien. Både Jakob og jeg har været der før, men ideen var, at vores unger skulle opleve byen, uden den ellers enorme mængde af turister der plejer at være, så vi skyndte os afsted så snart vi kunne efter corona restriktionerne var ophævet. Så med mundbind på (i 30 graders varme) kunne vi opleve den smukke by, uden at skulle stå i lange køer og gå i gåsegang i gaderne. Her får du en lille symfoni af stemningsbilleder fra den smukke by. Som du kan se, var der ikke mange andre turister.

En have i byen

Det er klart at når havedesigneren tager på tur, så skal der kigges på haver.Det er småt med haver i Venedig, men heldigvis fandt jeg den her park, Giardino botanica, som var skyggefuld og lækker i den skarpe formiddagssol. The royal garden, anlagt af Napoleon, for lang tid siden, og nyrenoveret efter de svære oversvømmelser. En smuk lille park med en enkelt og virkningsfuld beplantning af græsser, hortensia Anna belle XL og Agapanthus, og så en lang skyggefuld pergola med blåregn. Parken ligger i forbindelse med det smukkeste orangeri, kig med her:

Italien når det er bedst

Behøver jeg at sige mere? Italien (og Venedig) er selvfølgelig god mad, god kaffe, gode kager, labre råvarer, skøn vin…. You name it, og det er både lækkert og smukt.

Muranofeberen

Selvfølgelig tog vi båden til Murano, og her må jeg indrømme at jeg var tæt på at nedsmelte. Om det var de ca. 30 graders varme, eller det faktum at Murano glas er det hippeste og hotteste lige nu, ved jeg ikke, men jeg havde meget svært ved at bestemme mig i den jungle af glas papegøjer, bondegårdsdyr, juletræer, glasfrugter, volumiøse lysekroner, skåle, vaser, dims og krimskrams, som hele øen var fyldt med, så jeg endte med at forelske mig stormfuldt i en enorm lysekrone på glas museet. Vi mener stadig, at hvis vi havde taget den med hjem, kunne den måske klemmes ind i stuen, og ville røre loftet, hvis den stod på gulvet. Men smuk var den, og Murano glasindkøbet, blev til lidt random småting, og en buket glasblomster (of course). Dog kom en engelsk have i glas også på ønskelisten, (foto i midten), tænker den er relativt nem at vedligeholde ( ;

Et stykke Venedig under huden

vores lejlighed i Venedig <3

Tager du til Venedig, kan jeg kun anbefale at du overnatter, gerne et par nætter i byen, så du rigtig kan indsnuse den skønne vibe. Op mod 75% af byens turister en endags turister, det vil sige at når det bliver aften, er de taget afsted i deres busser, færger, cruiseships osv. og så har du byen (lidt mere) for dig selv.

Når vi rejser, prøver vi altid at finde en lejlighed via Air B&B , det giver os en chance for at blende ind i det liv der leves der hvor vi nu er, for luksus for mig, er ikke marmorgulve, guldvandhaner og boblebade. Luksus for mig er at kunne dumpe lige ned i et stykke hverdag i en fremmed by, i et fremmed land, hvor jeg kan snuse til livet her, indånde atmosfæren, drømme mig væk og hen, og være tilskuer til et stykke af livet lige her og nu.

Lejligheden vi boede i ligger centralt i byen, 5 minutters gang fra Rialtobroen, og alligevel var der dejligt stille, med kun en klukken fra kanalen, og en enkelt gondolier i ny og næ.

Den gigantiske Murano lysekrone i loftet gjorde det ikke svært at drømme sig væk til storslåede filmscener og dekadente maskeballer, og de smukke vinduer indyder til oceaner af ferie portrætter.

Man kan finde alt hvis man gider at lede

Og det skal da lige siges at det tog et par dages grundig research at finde en perle som denne.

Du finder lejligheden lige HER

Sker der det at du havner i Venedig i den her lejlighed, så send mig et Postkort på Instagram, for så ved jeg at det var det hele værd at dele det her ( ;

Det var et af de lange, men nu er der vist kun tilbage at sige skål! og god weekend. Jeg tror jeg vil bruge aftenen til at tænke på turen her, med et glas kølig Aperol i hånden, måske du har lyst til at gøre det samme.

Men sig mig lige, har du været i Venedig, kunne du tænke dig at besøge Venedig, og er en lejlighed som denne noget for dig?

Fredagskram

Psssst!


Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

3 kommentarer til “Melt rejser ::: Venedig tips”

    1. Hej Jens Henrik,
      Jamen det synes jeg klart du skal gøre, et er et dejligt sted, og hvem ved hvor længe det eksisterer, med den stigende vandstand

      ( ; Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.