fbpx

Marts ::: husker

[facebooklike]

Der er Marts, og forårskulleren er alvorligt ved at sætte ind. Selvom nætterne stadig er alt for kølige er dagene blevet saliggørende længere og det går absolut den gode vej.

Så her er lige en husker for hvad du kan foretage dig at af havesyslerier i marts måned:

35

#1 Ryd op i haven

Riv plænen så den kan få luft, fjern visne blade og grene der er faldet ned. Skær de visne stauder ned fra sidste år og ryd op i bedene. Og hvis du har vinterdækket skal det væk nu så du kan se alle de små forårsblomster komme op

183037

 

#2 Fyld stuerne med forår

Tag grene ind, eller køb dem. Mirabelle, hvidtjørn, magnolie kirsebær og forsythia er alle forårsblomstrende skønheder.Fyld vaser med tulipaner, hyacinter og påskeliljer, og giv den gas med perlehyacinter, crokus og små bellis.

grene i vase

 

#3 Klip dine kugler

Har du stedsegrønt, feks buksbom, så er det nu du kan trimme faconen. klip flot i form, kugler, cylindre klodser, måske en stor isvaffel, eller din mand i profil.

4 roligt formklip (2)

 

#4 Vand dine venner

Tjek om der er noget der står og hænger med bladene, rhododendroner måske. Er der noget du plantede i efteråret, så giv det godt med vand nu, det er nu de nye rødder starter med at vokse, så giv dem godt med kærlighed.

7 Hvid rhododendron

 

#5 Del vintergækkerne

Vil du have fkere af de små hvide skønheder, så grav en klump op, del dem over med spaden og grav straks ned igen. På den måde kan du fordele dem over hele haven .

IMG_0654[1]IMG_0653[1]

#6 Forspir kartoflerne.

Hvis du ikke allerede er igang så klik HER og se hvordan

DSC_0054

#7 Fjern ukrudt

Det spirer ligeså langsomt frem nu, og alt det du får kål på nu skal du ikke bakse med senere når du hellere vil ligge i solen iklædt bikini.

#8 Flyt om og flyt rundt

Er der en busk der står forkert, eller stauder der skal flyttes, så er det nu i deres hvileperiode du skal gøre det. Grav en stor  jordklump med op og få så som muligt med af rødderne. Grav den straks ned i et stort hul og vand godt, hele foråret.

#10 Så radiser i drivhuset

Har du drivhus er det nu du kan starte med at så radisser og salat. Har du ikke drivhus, kan du starte i vindueskarmen med tomater, chilli, krydderurter, ærteblomster og meget mere, se mere HER

DSC_0050

#11 Plant krukker  med violer og stedmoder og stil dem ved din hoveddør.

De er nogle af de få blomstrende forårsskønheder der kan tåle en let nattefrost, og vil gøre dig forårsglad hvergang du går forbi dem

IMG_0659[4]

 

#12 Gør jorden bedre

Når du har ryddet op i bedene, kan du fordele kompost eller velomsat hestelort i bedene, for at forbedre jorden. Det giver meterhøje stauder og stort udbytte i køkkenhaven.

Rigtig god Marts !

1 kommentar til “Marts ::: husker”

  1. Mona nielsen

    hejsa jeg er helt paf over alle blomster stedsegrønt det er meget smukt hilsen Mona

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.