fbpx

Lucky potatoes

Ja så er det altså nu, at du skal forspire dine læggekartofler, hvis du vil blære dig med at være den første til at servere hjemmedyrkede nye kartofler ?

Det du gør, er at du lægger dine kartofler i nogle æggebakker eller nogle flade kurve. Her stabler du dem op af hinanden, eventuelt med lidt spaghnum i bunden. Vær opmærksom på at det er fra de små knopper de skyder, så dem vender du opad. Nu vil de gerne have masser af sollys og temperaturer på 15-18 grader, så det er bare op i vindueskarmen med dem, og så venter du fem seks uger?

Hvis de undervejs skulle begynde at se lidt slatne ud, kan du spraye dem med lidt vand.

Du kan bla. købe læggekartofler hos http://www.landogfritid.dk og de har endda kartoflerne i webshoppen fra april når frosten er ovre.

DSC_0065

En perfekt spire er  kort tyk og mørkegrøn, hvis ikke spirerne får lys nok, vil de blive lange og blege og nemt knække af når du planter kartoflerne ud. Så her er lille og tyk altså bedre end lang og tynd.?og vent så til frosten er helt og aldeles væk med at plante ud.

HVIS du ikke gider at grave et kartoffelbed, eller du måske bare har en altan eller en trappe repos at dyrke kartofler på så fortvivl ikke. Du putter dem bare i sådan en fætter her?

kartoffelspire

den kan købes hos http://www.moreland.dk

Kartoffelkassen er ideel til at dyrke kartofler når pladsen er trang. Den har to døre nederst i hver sin side, hvilket gør det nemt at komme til, både når der skal bruges kartofler, og når der skal lægges nye til dyrkning.
Du fordeler de spirede kartofler rundt omkring i kassen, da dette giver det bedste udbytte. Den er let at samle og kræver kun 5 spirede kartofler og ca. 90 liter muld, så er du i gang.
Kartoffelkassen er 55 cm høj og 42 cm i diameter.
Så er det bare om at komme igang?.

2 kommentarer til “Lucky potatoes”

  1. Britt Ege Rasmussen

    Hottie: Er vild med din blog, den giver mening både på det sjælelige og æstetiske plan 😉 tror jeg skal hjem og plante noget karse. Vi ses snart…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.