fbpx

Hello 2020::: Havetrends, Årets farve i blomster

Hello 2020:::Havetrends

Kæreste dig der læser med her, jeg håber du er kommet godt og blidt ind i det nye år, og har nydt din juleferie. For mig var julen så travl, at der ikke engang (for første gang i min historie) var tid til at sende julekort, til gengæld var juleferien dejlig og på mange måder afslappende, og overgangen til det nye år, blid,smuk og max hyggelig.

Men travlhed er dagligdag her i butikken, og der er ikke nogen grund til at græde over spildt mælk eller udeblevne julekort. Så jeg tænker at vi starter lige på og hårdt, med noget lækkert haveinspiration.

Årets farve

Hvert år kårer Pantone årets farve, og det har de selvfølgelig også gjort i år, og valget er faldet på 19-4052 Classic blue. Årets Pantone-farve er en betryggende og rolig farve, som både er tidløs og elegant i sin enkelthed. Farven fremhæver vores behov for et stabilt fundament, som vi kan bygge, når vi krydser tærsklen til en ny æra, skriver Pantone.

Og pæn er den skam…

(og helt guddommeligt tilbehør til den gyldne ravfarve)

Så traditionen tro, får du her på bloggen…

Årets farve i blomster 2020

 

Skønhederne her er, øverst fra venstre:

 • Blå for-glem-mig-ej
 • Jomfru i det grønne, også kendt som Nigella
 • Kornblomst
 • Og tilsidst Øjeblomst, Baby blue eyes

Alle blomsterne her kan du købe fra frø hos Frøbutikken

Og meget mere blå som havet og himlen. Øverst fra venstre er det:

 • Kinesisk ridderspore Delphinium grand. `Blauer zwerg´
 • Akeleje, Aquilega vulgari ´Blue Barlow´
 • Mandstro Eryngium ´Neptunes gold´
 • Sibirisk iris ´Ceasars brother´

Og disse skønheder kan fås hos Jesper´s planteskole

Og så lige en sidste runde med skønne blå blomster:

 • Den mest blå af alle blomster Valmuesøster, også kendt som Tibet´s blå valmue
 • Djævlen i busken, i en dramatisk violet blå

Disse skønheder får du fingre i hos Albinus frø

Armchairgardening

Ja så er der bare at ønske dig rigtig god fornøjelse, for bestilling af frø er jo en del af de absolut vigtigste havesysler på denne tid af året, nemlig Armchair gardening ( ;

 

Er du vild med blå?

Jeg kan ikke lade være med at blive lidt forført når jeg kigger på alle de her blå blomster, og ville ønske at jeg havde plads til et himmelblåt bed, måske med en snert af violet. Men i forsommeren har jeg selv haven fuld af Kærmindesøster (første billede) og Forglem-mig-ej, og jeg elsker dem og deres søde små himmelblå blomster. Men hvad med dig, kunne du forestille dig at lukke nogle af de her blå skønheder ind i din have?

 

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

4 kommentarer til “Hello 2020::: Havetrends, Årets farve i blomster”

 1. Anette Ninon

  Kære Dorthe
  Ih hvor jeg glæder mig til det hele pibler frem.
  Og jeg elsker blå/ lilla blomster.
  Min brudebuket var hvide roser og blå franske anemoner.
  God dag og snart forår til dig
  Anette🍃🌸🍃

  1. Hej Anette,
   Du kan tro jeg også glæder mig til at der kommer liv i haven igen, og det grå og brune bliver afløst af grønt og blåt ( ;

   Det lyder som en smuk brudebuket.
   Og HEP hep!, ja det bliver sgu snart forår ( ;
   Kram Dorthe

 2. Her må bogen “Havens blå bog”, da være relevant :-).
  Anne Just (Haven i Hune) beskriver sin blomsterhaves blå blomster art for art.Rigtig fin bog synes jeg

  1. Hej Karin,
   Tak for tippet, ja det må være en fin bog ( ;

   Dejlig (grå) onsdag til dig
   Kram Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.