fbpx

Havetips::: Så dine ærter nu

(Og bliv allerførst med ærtehøsten i år)

Det er som om at det kribler helt uudholdeligt i havefingrene lige nu. Jeg kan, udover i mine egne havefingre,  mærke det på min mailbox, hvor der dagligt tikker forespørgsler på haveplaner ind. Så ligesom naturen, er vi vist alle ved at vågne op og blive havekuldrede for at få lidt jord under neglene, og betragte grønne spirer pible frem af jorden, og nyt liv begynde.

Havetips så dine ærter nu Foto og styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Du har sikkert allerede forspiret chili og tomater, og sat kartofler over til forspiring, men det er som om det ikke helt er nok, er det ikke rigtigt?

Men så har jeg en god nyhed til dig, for du kan faktisk godt gå igang med at så ærter allerede nu.

a

Ærter, tænker du måske, skal da have varmere grader, og mere forår, men ikke sorten Winterkefe.

Sidste år såede jeg dem i drivhuset allerede i December, og på nuværende tidspunkt så de ud som på billedet. Men i år er jeg lidt senere på den med det hele, så de frø jeg tog fra dem i efteråret, kommer i jorden nu.

b

Udover den fabelagtige egenskab at du kan så sorten allerede om vinteren (og få styret lidt af forårsfeberen) så blomstrer Winterkefe med de fineste rødviolette blomster der ligner lathyrus, og planten bliver lynhurtigt 1,5-2 meter høj.

Og på den måde kan du høste hjemmedyrkede ærter allerede i Maj.

Husk at lægge frøene i blød i vand et døgns tid inden du putter dem i jorden. Winterkefe kan sås fra November, og klarer vinterens frost helt fint. Ærterne skla hapses med det samme for de smager bedst helt unge, lader du dem sidde for længe mister de noget af deres sødme og bliver let bitre.

Du kan købe frøene hos vores allesammens Frø guru Camilla Plum

Rigtig god fornøjelse med ærterne ( ;

 

( HUSK at du kan  vinde biletter til CPH garden lige HER , skynd dig, du kan lige nå at være med i denne måneds trækning)

 

KH

 

Signatur Dorthe

 

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

5 kommentarer til “Havetips::: Så dine ærter nu”

 1. Åh det må man ikke tease med, når frøene så er så svære at finde på hendes side – har ledt igennem de mest logiske steder derinde + søgt på winterkefe 🙁 Kan du evt. lægge et direkte link ind? Ville elske at kunne plante ærter NU!

  1. Åh Julie, sorry, det havde jeg ikke tænkt på ….Øv øv øv…..
   Jeg havde frø fra sidste sommers planter, tog bare for givet at Camilla havde dem i webshoppen. Har du prøvet Albinus? hun har også en masse fine sager..
   Så må forspire lidt tallerkensmækker eller andet der kan muntre dig op.
   KH og forårskram
   Dorthe

   1. Kan desværre ikke rigtig finde dem nogle steder – må lave en huskeliste over ting, jeg skal huske at købe/plante til efteråret, da det ikke lige ligger mig lige for at plante ærter der. Men lyder jo fantastisk!… Så må lave en huskeliste! Måske en ide til et blogindlæg? “Ting du ikke troede, du skulle huske i haven om efteråret”? 🙂

 2. Har lige fået svar fra Camilla – de er komplet udsolgt for længst og skal efter hendes anbefaling plantes i efteråret. Ævæv, havde lige set for mig at skulle ud og plante ærter i maj… Men bare så andre ikke går forgæves

  1. Tak for kommentar Julie,
   Jeg ved at de skal plantes i efteråret, men sidtse vinter var jeg (også) lidt sent på den med ærterne og såede dem i December, det kom der fine planter ud af.
   Du må væbne dig med tålmod, når det gælder ærtene, eller slå dig løs med chili, tomater og artiskokker.
   Kål, kartofler og kærlighed

   Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.