fbpx

Havetips::: De sentblomstrende skønheder

Idag er det muligvis den mest grå dag i lang tid, og det er præcis på sådan en dag hvor himlen nærmest hænger nede på jorden, at jeg sætter ekstra pris på de sent blomstrende planter.

Det er disse skønheder, der med uopslidelig optimisme holder hovedet højt, mens andre bukker under for lavere temperaturer og færre solskinstimer, og haven besvimer  dag efter dag

Her får du lige en håndfuld af dem der holder mit humør oppe idag?.

Vi starter med ovenstående farvefest, min høstasters, som må være en meget hårdfør slags, da den faktisk har overlevet i min overgroede have, der stod som et vildnis og manglede oceaner af kærlighed, da jeg overtog den for syv år siden

De sentblomsternede stauder Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio Hortensia

Hortensia, er en fest fra den folder sig ud i forsommeren, og helt langt ind i vinteren hvor den står med brune smukke afblomstrede blomster stande

lige nu falmer den så smukt, dag for dag

De sentblomstrende stauder Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio d

Den gule er en skålplante, og bliver 2,5 meter høj. Der er blevet skældt godt og grundigt ud på gule planter i de seneste par år, men når sådan en bandit vokser fra ingenting til 2,5 meter i løbet af en sommer, og står der og lyser som en gal på de første grå dage af efteråret, så er jeg solgt

Pileurten Persicaria amplexicaule ‘Rosea’ er nok en af de nemmeste stauder jeg har i min have, og jeg elsker de fine rosa lys der også er smukke i buketter, og lige nu synes den totalt uberørt af efteråret

Drejeblomsten blomstrer løs sammen med de sidste af høstanemonerne

Og det samme gør min Ecinacea Purpursolhat, omend den synger på sidste vers

men den blegner ligesom så fint og langsomt at jeg elsker det

Ganske uundværlig i enhver have, er storkenæb, ikke mindst fordi de blomstrer endnu og har gjort det hele sommeren

Og sidst men ikke mindst, Den skønne Dahlia (som du kan læse mere om HER)

Den kan man regne med lige indtil den dag den allerførste nattefrost sætter ind, dertil vil den blomstre på livet løs, og så med et klaske sammen og besvime når frosten kommer

Lidt ligesom mig selv?.

Lad os håbe på (mange) flere frostfri dage

 

Vi ses derude

( ; Dorthe

 

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.