fbpx

Havedesign:::Små smukke træer

Jeg er helt vild med træer, og jeg er i særdeleshed vild med små og smukke træer.

De seneste dage har jeg b.la. brugt på at tegne nogle lækre haveplaner færdigt. Begge mine seneste haveplaner  jeg har tegnet, har været relativt små haver, men det har været vidunderlige opgaver fordi jeg har skulle lave de her små fortættede landskaber, med masser af rum, funktioner og oplevelser og ikke mindst laber æstetik, og kreative løsninger på ganske lidt plads?..

og i begge projekter indgik små smukke træer i haven

Silke rosentræ mimosa Små smukke træer Dorthe Kvist Meltdesignst

Og et af de træer der gjorde mig særligt stakåndet, da jeg placerede det på tegningen var dette silkerosentræ,  Albizia julibrissin

Det ligner noget der gror under langt sydligere himmelstrøg(og det gør det også normalt) men det kan tåle ned til 20 graders frost, så det kan sagtens vokse i Danmark.

Silke rosentræ mimosa Små smukke træer Dorthe Kvist Meltdesignstudio a

Om det var det faktum, at jeg har sendt lange foreskede blikke i træets retning, på en af mine bedste ferier på Korsika, eller om det var fordi jeg placerede det i en vidunderlig lille atriumgård, hvor det skal komme op af en smuk sildebensmønstret teglstenbelægning, lige ved siden af et fad med vand der står og risler på et felt af marrokanske kakler i midten af gården, hvor det med tiden skal danne en lille parasol, ved siden af langbordet under pergolaen med den smukke blåregn ( OH yes, jeg glæder mig til at jeg snart får lov at vise jer den her have YAY) der skyldtes min stakåndethed?.

det ved jeg ikke, men jeg er tosset med træet

62f8170a934a2d3fd12dddb6d82b7c8d

Udover de eksotiske blade og de smukke blomster, er det træets lethed og evne til at danne en smuk parasolformet krone, jeg er vild med, og hvis du også synes at sort hitter i haven, så er den gode nyhed at træet også kommer i denne mørke udgave

Albizia_julibrissin_Ombrella_04

Og så er det vist lige direkte på planteskolen med mig?HAPS!

 

Hvad med dig, er du også vild med træet?

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinteresteller du kan tilmelde dig mitnyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 kommentarer til “Havedesign:::Små smukke træer”

 1. Charlotte Pedersen

  På Hvilken planteskole kan købe dette flotte opstrammeren Silkerosentræ?

  1. Hej Charlotte,
   jeg tror desværre at det skal specialbestilles. Prøv at snak med din lokale planteskole, om de kan hjælpe dig med at skaffe det.
   KH Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.