fbpx

Elefantens øre ::: subtropisk glæde

En af mine yndlingsplanter har fået en del opmærksom hed, især efter at min bolig var i Boligmagasinet, og planten stjal en stor del af opmærksomheden?…

 

Foto Martin Sølyst Hejemme hos Dorthe Kvist Meltdesignstudio (11)

Foto Martin Sølyst

Det drejer sig om den store grønne bandit henne i hjørnet

Mange har spugt hvad det er for en, og hvor man får den fra, og svaret kommer her?

 

Planten på billedet er en “Elephant Ear” (Colocasia) .

Det var en knold jeg købte på et plantemarked i Holland for et par år siden.

Det er en tropisk langsomt voksende plante , som kræver en del jord og vand. Jeg har haft den indenfor et par år, men synes ikke jeg kunne få mere end tre blade på den. I sommer rykkede jeg den udenfor på terrassen i en kæmpe beholder, og der gik den nærmest amok, den blev dejlig stor, og fik masser af blade. Og jeg er sikker på at den også vil være vidunderlig bagest i et bed

Den tåler temperaturer ned til min 4 grader,  så nu graver jeg knolden op om efteråret, opbevarer den i en kasse sammen med mine dahliaer, og planter den igen til foråret.

Den kan altså godt gro inde, men bliver meget flottere uden for.

Dette billede er taget i et noget varmere klima end vores, men her kan du se hvor stor og skøn den kan blive uden for i masser af jord og solskin.

 

Hvilken er DIN yndlingsplante ?

 

PSSSST!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest

eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrevog få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 kommentarer til “Elefantens øre ::: subtropisk glæde”

  1. Jeg har MEGET længe været vild med finger filodendron og da min lokale blomsterpusher havde et fint lille pragteksemplar til sølle 40 kroner slog jeg til. Glæder mig til den bliver stor og stærk. En anden favorit er latyrus. Jeg tvivler dog jeg selv får dem, for de er meget farvestrålende. Men mine minder om dem er stærke for min farmor brugte dem som hegn i sommerhuset. Det var så smukt…

    1. Fantastisk, Louise, Fingefilidenbron kan blive KÆMPE stor, så glæd dig
      Og husk at du kan få lathyrus i fine smukke sarte farver lige fra hvid, sart rosa, lyslilla, abrikos og alt der i mellem, hvis du ikke vil have så meget knald på farverne. Du må ikke snyde dig selv for denne yndige skabning der dufter så besnærende….den er også en mine favoritter (o;

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.