fbpx

Syv smukke sommer blomster

Nu skal vi altså ha lidt om blomster ,det kan godt være at jorden stadig er hård og frossen, og man faktisk ikke kan foretage sig meget andet end at rive græsset, som står og gisper efter al den sne, men man kan ihvertfald shoppe blomsterfrø på nettet?.og det er som om frøpakkerne bare springer ned i min indkøbskurv?.der er så meget  lækkert at jeg bliver helt kuldret?se her ..festlige sager

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Denne Hestemynte får mageløse lilla blomster, som sidder i etager op ad stænglen. Disse blomster er humlebier og sommerfugle helt pjattede med. Bladene kan bruges i te.
Hestemynte Frø sås inde marts – april og udplantes på voksestedet fra maj. Frøene dækkes let. Udplantes med 30 cm. afstand og trives i sol eller halvskygge.

Køb Bergamot frøene HER

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Frøkenhat Envy er den frøkenhat, som passer ind overalt. Dens elegante limegrønne farve matcher til det hele. Men det aller bedste ved denne Frøkenhat er, at jo flere buketter man laver, des flere nye blomster dannes der.
Frøkenhatte er lidt kuldskære de fine små væsner, så vent med at så dem i haven til midt i maj. Frø kan også sås inde fra midt i april og udplantes på voksestedet fra midt i maj.

Køb Frøene HER

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Opiumsvalmue, Papaver somniferum, Black peony er dramatiske og flotte opiumsvalmuer, som både ser forrygende ud i et bed for sig selv og som kontrast til andre farvede blomster. Opiumsvalmue er nem at så og en af de planter, som altid er et godt blikfang i haven. Birkesfrøene, som sidder i den dekorative frøkapsel er spiselige.
Valmuer blomstrer juni – september og har en meget høj pollen værdi for bier.
Frø sås direkte på voksestedet maj-juni.

Køb valmuefrøene HER

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Klik på billedet, for at lukke vinduet

 

En Akeleje som William Guinness er så dramatisk, at man næsten føler nakkehårene rejse sig. Sæt den derfor gerne lidt for sig selv i haven, og tag endelig et par stilke med ind i vasen, så glæden forlænges.
Akeleje frø sås i en potte inde marts – juli og udplantes på voksestedet et par måneder senere. De små frø skal ikke dækkes med jord men kun trykkes til. Akeleje frø kan være op mod 4-7 uger om at spire. Trives i sol og halvskygge.

Køb Akelejefrøene HER

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Frøkenhat, Zinnia er i disse frøposer samlet i en skøn samling af farvestrålende storblomstrede blomsterhoveder, hvor blomstringen synes næsten uendelig. Jo flere der plukkes, des flere nye blomster kommer der. Frøkenhat er en blomst, som man kan tillade sig at frådse med i lange baner.
Frø sås direkte på voksestedet fra midt i maj. Frø kan også sås inde fra midt i april – juni og udplantes på voksestedet fra midt i maj. Frøene skal ikke sås for dybt.

Køb Frøkenhat frø HER

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Harehale, Lagurus ovatus bliver kun 30-40 cm. høj og kan indpasses i alle haver.
Harehale får kattekillingsbløde ovale blomsterstande, som viser sig i sensommeren.
Frø sås direkte på voksestedet april – juni, hvor frøene kun dækkes let. Frø kan også forspires inde april – maj og udplantes i haven fra maj.

bestil frø HER

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Jomfru i det grønne, Nigella damascena, Albion black marbles adskiller sig fra de sædvanlige blå med sine rene hvide blomster. flot kontrastfyldt virkning mellem de snehvide blomster og de vinrøde frøkapsler.
De kulsorte frø i frøkapslerne kan spises og bruges som pynt på brød.
Jomfru i det grønne blomstrer juli – august og har en høj nektarværdi for bier.
Frø sås direkte på voksestedet i april – juni.

Køb frøene HER

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Og så flotte bliver frø standene af Jomfruerne i det grønne?..

1 kommentar til “Syv smukke sommer blomster”

  1. Pingback: Kom Maj du søde milde….. - Meltdesignstudio

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.