fbpx

Årets dejligste have 2015 ::: Vinderhaven

Oh yes, jeg har skam ikke glemt det, nemlig at jeg lovede at skrive min egen personlige reportage fra vinderhaven af

Årets dejligste have 2015

Kig med indenfor hos Hans og Keld i deres vidunderlige have, som de selv kalder for en:

Landbohave med storhedsvanvid

Og jeg må sige at denneher have væltede mig helt omkuld, jeg tror nærmest ikke jeg trak vejret hele den første halve time jeg gik rundt i den magiske have?

Haven er meget stor, den er delt op i flere afdelinger og det gennegående tema var de fantastiske hække, flest i liguster, der var klippet i de mest vidunderlige organiske, nogle steder assymetriske, og frække former.

Allerede da jeg var på vej op af denneher indkørsel, havde jeg en frydefuld fornemmelse i maven af at der ventede noget ganske særligt?

Total liguster luksus ( ;

Den første del af haven ligger ud for hovedhuset, og er en klassisk landbo-prydhave, men ved nærmere eftersyn, klassisk med et glimt i øjet.

Formklip og prydbede, rosenbue, og en kæmpe taks i midten. Rundt om gemmer sig salige siddepladser, og den smukke svungne hæk, byder velkommen til det næste haverum ved det smukt stynede platantræ, lækkerhed i store mængder?.

Forbi et stort smukt lindetræ med en cirkel af højt og vildt græs under sig, kommer man op af æblealléen ved siden af den helt og aldeles imponerende køkkenhave.

Omkranset af flere store hække, med de smukkeste åbninger, med huset til højre, æble alléen til venstre, ligger køkkenhaven lunt i læ, og en slået sti i det vilde græs, lokker til at gå på opdagelse i det lækre rum?

Geometriske former, små fine buksbomhække, dramatiske artiskokker, meterhøj broncefennikel, og blomsternde citrontimian der kryber ud over flisestien??

I was in heaven?.

Bag køkkenhaven svæver den kvadratiske pavillon på den vilde eng (en SAND genistreg hvis du spørger mig) og de klippede stier viser vej ud på eventyr, det er så fint tænkt.

Og skulle man få trang til at lade blikke flyve virkeligt langt, på sin vej rundt i den skønne have, kan man lige snuppe sig en pause ved denneher udsigt?.

WOW, var vist ordene vi sagde?..

Og ved synet af den tilgroede lade, var jeg nær død af begejstring

her kulminerede havens poesi, og hele den subtile balance mellem det autentiske, og smukt styrede, det vilde og det formklippede, de små bitte detaljer, som kigget ud (og ind) af laden, den svævende pavillon?.jeg kunne blive ved

Jeg er vild med det, det er  sublimt komponeret og helt igennem god smag

En på alle måder smuk (og Instagram-lækker ) have  med alt hvad jeg elsker og en hatfuld af overrraskelser oveni

Herfra er der bare at sige et STORT tillykke til Hans og Keld, det var så velfortjent at titlen som

Årets dejligste have 2015

blev jeres ( ;

Og jeg kan afsløre at Hans og Keld har planer om at lave Bed and breakfast i deres vidunderlige have, så hvis du har lyst til at indånde, mærke, dufte og  endda vågne op til den emagiske have, så kan du se mere lige HER

YAY!

Hvad tænker du? er det en have du har lyst til at gå på opdagelse i ?

PSSSSSST!

HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag

Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinteresteller du kan tilmelde dig mitnyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

1 kommentar til “Årets dejligste have 2015 ::: Vinderhaven”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.