fbpx

Juletips:::julens smukkeste stjerner (Poinsettiadag)

Jeg har egentlig altid haft det lidt stramt med julestjerner, lige indtil en mørk aften i Hamborg for mange år siden…

kig med her og se hvilke der er julens smukkeste stjerner ( i nye lækre farver) og hvordan de overbeviste mig.

Idag er det på verdensplan, officiel Julestjerne-dag . Derfor får du selvfølgelig en god Poinsettia-historie her fra mig ( ;

Julestjernen som jeg syntes har været alt for rød, og tilsat for alt for meget meget guldflitterstads og mærkelige keramikskjulere, og som altid ses på brandudsalg i diverse supermarkede. Ja den har ikke rigtigt været på min “MUST-HAVE”-liste.

Så det var med en vis skepsis jeg for 3 år siden drog til Tyskland, hvor jeg var inviteret af Floradania til at se på julestjerner.

Aftenen var mørk og kold i Hamborg, da jeg trådte ind af døren i en højloftet herskabslejlighed, og da jeg trådte ind i det første rum havde jeg det sådan her

WHAAAAAAT!!!!

Hvorfor er der ingen der har fortalt mig om det her før?

For da stod jeg med fødderne i et hav af coral farvede julestjerner. Smukke smukke stjerner i alle nuancer af min yndlings farver. Fra den helt cremede fløde gule med et hint af lime, over alle nuancer af laks og coral, åh, jeg kunne næsten ikke få vejret.

Og Pink… fra mørk pink til helt sart og lys rosa, jeg var solgt på stedet.

 

Julens smukkeste stjerner

Derfor gik jeg igang med at arbejde med julestjernerne. Først i en sag for Alt for damerne, for et par år siden, med mørk og dramatisk baggrund, du kan se den HER.

Jeg har også dækket bord (for Alt for damerne) med den smukke stjerne HER, for Haveselskabet HER, og HER  har jeg også samlet lidt forskelligt arbejde med den smukke stjerne.

I år blev det til to smukke kranse for AFD, først en pasteldrøm i kølige nuancer.

Og så selvfølgelig en julet sag i røde og pink nuancer.

Jeg er ikke sikker på at den postkasserøde, helt alene, bliver mig.

Men hvis der er en ting jeg har lært i mine 20 år i modebranchen, så er det at man aldrig skal sige aldrig( ;

Jeg er ved at nærme mig den helt mørkerøde/bourdeaux af slagsen, så lad os se hvad der sker, måske det bliver julekransen næste år.

Alle de andre farver har jeg ihvertfald tabt mit hjerte til.

 

Sig mig hvad synes DU om jule stjernen,  elsker eller hader du den, og kan de nye farver mon lave om på det ?

hvilken farve er din yndlings?

 

KH og dejlig Poinsettia dag til dig

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

 

4 kommentarer til “Juletips:::julens smukkeste stjerner (Poinsettiadag)”

 1. Vibeke Lippold

  Altså de farver du viser her er jo totalt skønne!
  Dem kunne jeg godt komme til at holde af – haha
  For ellers har jeg ikke haft det særlig godt med julestjerner…. Dog synes jeg at det hjalp da de begyndte at introducerer de hvide, som nu er næsten lige så almindelige som de røde.
  Men jeg tror at mange flere ville købe dem, hvis de blev solgt i langt flere nuancer.
  Så fortsæt gerne dit arbejde med at reklamerer for dem, for så tror jeg de bliver populærer 😉

  Og så er du jo super dygtig til at lave dekorationer med dem! 🙂
  Knus Vibeke

 2. Marion Pedersen

  Der er så mange skønne farver Dorthe men i år ha jeg fundet en der er rød/hvid og den synes jeg er skøn. Desværre er jeg ikke så god til at holde dem i live selv om jeg ellers følger alle de gode råd jeg kender, de taber hurtigt bladene. Indtil videre er det gået godt med min rød/hvide og de to helt hvide jeg har, fandt bla. ud af at de skal stå varmt, vandes med lunkent vand (naturligvis regnvand) og pakkes godt ind når man tager dem med hjem fra forretningen.
  Knus Marion

  1. Kære Marion, jeg kan trøste dig med at du ikke er den eneste der har svært ved at holde liv i stjernerne ( ;
   Jeg synes de er nogle sarte væsner, de kan hverken lide for meget eller for lidt af både vand, varme og kærlighed, og du har helt ret i at de skal kædes godt på på vej hjem fra forretningen, så de ikke får kuldechok. Men der er nu også forskel på hvor seje de forskellige farver er, min erfaring er at de laksefarvede er rimelig nemme, hvorimod de røde med hvide pletter er noget sværere…
   men alle de nye farver er nu så skønne, og så gør det ikke noget de bare holder julen over.
   Rigtig glædelig jul til dig Marion, og hils på matriklen og på vejen.
   Kram Dorthe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.