fbpx

Hestebønne en lækkerbidsken med høj succesfaktor

Hvis du drømmer om at så og forspire noget i din vindueskarm, og måske er lidt nede på succesoplevelser, skal det stensikkert være hestebønner.

Små hestebønne spirer 2 

Sagen med hestebønner ( også kaldet valske bønner  eller på Latin: Phaseolus vulgaris ) er at de spirer allerede efter ca fire-fem døgn, og når de først har stukket deres halvkraftige hoveder frem, går det super stærkt. Man kan faktisk næsten sidde og se dem vokse ?.og de vokser altså et par centimeter om dagen.

Så det her er altså virkeligt skægt?.ikke noget med bitte små sarte tynde spirere der kigger frem efter 22 dage, og så får skimmelsvamp med det sammme, som fex. mine sarte høje slikærter her der på det her billede er ligeså gamle som hestebønnerne.

larhyrus spirer

Nææææe Hestebønner de vil frem i verden , og spirerne er store tykke kraftige og mørkegrønne og efter to uger er de ca 30 cm høje.

Toppe hestebønner

Og når så rødderne laver denneher

Rødder hestebønne

Så er det tid til at plante på friland ( hvis ellers den f*..?#.. nattefrost ville gå hjem at lægge sig)Ellers er det op i nogle større potter og ud i drivhuset lidt endnu.

Sådan gør du :

Læg frøene i vand i et døgn.

Tag dem op og put dem i potter, dækket af tre-fire centimeter jord. Jeg har sået i  tørvepotter , altså nogle små potter der er lavet af organisk materiale så de med tiden bliver forvandlet til jord, det er hypersmart, så skal man ikke stå og bikse med at få hevet de små rødder ud af en helt umulig lidt for lille potte. Sørg for at jorden er fugtig hele tiden.

Når rødderne stikker ud af potterne stiller du bare tørvepotten ned i en anden større potte og fylder op med god såjord, og så håber du på varmere grader så vennerne kan komme ud og gro i køkkenhaven eller højbedet, husk at binde dem godt op, de bliver temmelig høje. Hestebønne har store smukke lyslilla-hvide blomster, med sorte pletter. Blomsterne bliver til flotte store bælge på 15-20 cm.

Hestebønner smager fantastisk, og det er meget sjældent at de kan kan købes hos grønthandleren. Så dette er endnu en god grund til selv at dyrke dem.

Selve bønnerne som sidder inden i en tyk nærmest skumforet skal, smager egentlig mere som friske grønne ærter eller Asparges.

De koges let og smuttes ud af den tykke hinde, og spises afkølede eller lune vendt i salt citron og lidt god oliven olie.

Velbekomme !

Du kan købe frøene Her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.