fbpx

DIY højbed af pallerammer

Er du af den absolut U-handy type, eller er du bare til noget der er smart i en fart??og har et stort ønske om en højbenet køkkenhave, så er det palleramme-højbede, du skal lave.

1 højbed

Det er SUPER nemt, man skal næsten ikke engang bruge værktøj, så uanset hvor fummelfingret du end måtte være er der virkelig høj succes-rate på det her projekt. Og det er billigt.

Alt efter hvor ambitiøs du er i projektets størrelse og ikke mindst højde, kan du enten snakke dig til et par rammer hos din lokale købmand, eller som mig, ringe  Øsdal Handelsfirma . Her kan du købe rammerne enten som nye, eller brugte, og i to størrelser henholdsvis 120 x 80 cm eller 80 x 60 cm.

Sådan gør du :

Rammerne foldes ud og stables ovenpå hinanden, det er supersmart, hjørnerne har beslag så de bare sidder fast ovenpå hinanden.

3 fotos

Det kan være en fordel at fore rammerne med kraftig plastic, så holder bedene lidt længere. Plastic´en klipses fast med en klipsemaskine. ( og nu er der højst gået syv minutter )

jordbær og hestebønner

Så fyldes de med god plantejord og VOILA ! så er det bare at så, eller plante ud.

Højden af bedene kan variere alt efter hvad der skal i dem. Her er jordbærbedet en enkelt ramme højt, dette vil også være fint til sommerblomster, Hestebønnebedet skulle egentlig bare være to rammer højt, men fik en ekstra på da det blæste så grumt på de små stakler.

1 højbed

Man kan også vælge at male dem, her er de malet med sort træbeskyttelse (og bemærk lige at det kun er indersiden af den øverste der er malet indvendig,for at det skal være pænt at se på, og husk plastic efter du har malet?vi vil jo helst ikke have olie og kemikalier til at trænge ind i gulerødderne )

tre højbede

Disse bede har jeg lavet fire rammer høje, dels fordi det er en god luge højde, og  ikke mindst for at de klamme dræbersnegle forhåbentlig bliver trætte i deres små slimede fødder, før de når op og sætter deres gummitænder i mine slik ærter?.

Højbed detalje

Et fire rammer højt bed kan altså rumme seriøst meget jord, derfor kan det vær en god ide at fylde lidt op i bunden af bedet feks. med gamle havefliser ( og så sparer man også en svedig tur til containerpladsen ?altså en win-win?)

tre højbede 3

Så nemt kan det gøres !!!

fire højbede langt fra

21 kommentarer til “DIY højbed af pallerammer”

 1. I LOVE IT!! Lige hvad jeg skal bruge! God detlje med havefliserne -jeg har en del der ska væk. Og godt beskrevet, maling, plastik og dække for vind. THANX!!

 2. Anna Sylvest Hansen

  jeg har dem i brug til midlertidig opbevaring af en venindes planter det er super funktionelt og lige til at pakke sammen igen når de ikke skal bruges mere

 3. NÆÆH!…… Hvor har jeg bare ledt overalt efter en billig, næsten gratis løsning.. Thank God for din idé…. Jeg skal fluks igang så min hårde sandede, blæsende solrige plads kan udnyttes til hyggeplads.

  I Love It! 🙂

 4. Hej Dorthe

  Tak for fotografierne af de fine højbede. Jeg har lige et spørgsmål: Tog du beslagene af, da du malede rammerne? Og hvor bøvlet er det at tage de beslag af og på?

  1. Dorthe Kvist

   Hej Tine, Nej jeg tog ikke beslagene af da jeg malede….det ville være alt for besværligt. Du lan bare male ligeså fint udenom, eller dække af med maler tape.
   Rigtig god fornøjelse
   (o; Dorthe

 5. Tak tak tusind tak for fiffet…. Jeg sidder nemlig lige og vil til at have højbede i haven, men huha hvor er sådanne ellers dyre… Og hvad finder jeg så, dit skønne, geniale fif 🙂
  Håber det er okay jeg linker til din blog, fra min blog?!?!

  1. Hej Sara, sæføli må du linke til min blog.`…Og tillykke med din egen den er fin (o;

 6. Hej Dorthe

  God artikel, det pynter virkelig med malingen.

  Hvilken slags plast brugte du og hvor kan det købes. Har du haft nogen betænkeligheder med om det kan forurene jorden?

  mvh Morten

  1. Hej Morten,
   Jeg brugte bare en kraftig plast som man bruger til at dække af når man maler. Jeg har ikke gjort mig nogle tanker om hvorvidt plasten fourener. Alternativt kan man lade være med at bruge plast, men så holder højbedene ikke helt så længe. Pallerammerne er ikke behandlet med noget træbeskyttelse eller noget når man køber dem, men de er varmebehandlede, så evt. svampe og sygdomme er væk, da de ofte skal indeholde madvarer.
   Go´fornøjelse med højbedene.
   Dorthe

 7. Meget flotte billeder, men I vender pallerammerne omvendt. Pallerammerne er fremstillet efter at skulle stilles på euro paller eller industripalle, hvor beslag vender nedad mod pallen. Ved brug til højbede kan man stille evt. flise eller mursten i hver hjørne. Derved undgår man som vist på foto, at alle fire hjørner er udsatte med skarpe kanter, eftersom de mest almindelige beslag er i 1,25 mm. Der er jo ingen grund til at skære sig på unødvendige kanter. Et tip fra Deres pallespecialist.

  1. Hej Ole,
   Tak for dit input. Jeg har nu selv været glad for mine beslag, da jeg fandt en fin lille mistbænk fra Nelson Garden, der kunne stilles direkte ovenpå pallerne. Alternativt kan man “lægge” beslagene mned med en hammer, hvis man nu har vendt dem som her.
   Men rigtigt dejligt at have en pallespecialist med på linien (o;

 8. Hej Dorthe

  Godt tip med pallerammerne. Jeg har dog fundet et sted hvor de kun koster 35 kr. pr/stk.(brugte) hvis man bor i nærheden af Roskilde/Køge egnen.

  Venlig hilsen Trine

 9. Pingback: Det ser lovende ud.. - CopenhagenDaily

 10. Pingback: Et øjeblik… » Højbed eller meget høj(t)bed

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.